Posten er endelig raske nok

Sier undersøkelse. Er du fornøyd?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge en uavhengig måling kommer nå 86,3 prosent av A-posten fram når den skal. Dermed oppfyller Posten konsesjonskravene om at 85 prosent av posten må leveres i tide.

I Posten gleder man seg over tallene, skriver Nationen.

- Dette er en gledelig bekreftelse på at vi igjen leverer A-post med høy kvalitet. Vår omfattende tiltakspakke og hardt arbeid i hele organisasjonen er hovedforklaringene på at vi har lyktes, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Posten fikk i vinter kraftig kritikk for langsom levering, både av politikere, Post- og teletilsynet og vanlige kunder. A-post skal normalt være framme dagen etter at det er postlagt. På det verste kom bare 74 prosent av brevene fram tidsnok - langt under konsesjonskravet på 85 prosent. I en reportasjeserie med flere tester avdekket Nationen dessuten store geografiske forskjeller i leveringstiden.

Et av tiltakene som får ære for forbedring, er en endring av deres egne rutetider for fly- og biltransporten.

- Vi har satt inn noen ekstra flyavganger og økt biltransporten ganske kraftig, forteller informasjonssjef Robert Morberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.