Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Posten fjerner 5.000 ansatte

Posten vil være fullt ut konkurranseutsatt om få år, mener konsernsjef Kaare Frydenberg. De neste fem årene vil han fjerne 5.000 ansatte og konsernsjefen varsler oppsigelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppryddingen og rasjonaliseringen i Posten Norge BA er i gang, skriver Stavanger Aftenblad. Konsernsjef Kaare Frydenberg, som tiltrådte i april i år, har allerede fjernet flere nivåer og sjefer i organisasjonen. Nå skal samme resept brukes nedover i systemet.

- Utviklingen er helt klar, postmonopolet vil falle og vi blir fullt ut konkurranseutsatt. Samtidig er viljen til offentlige overføring minkende. Da må vi tenke nytt, fastslår Frydenberg.

Konsernsjefen vil bruke fem milliarder kroner på omstillingsprosessen som skal være ferdig i 2005 . Posten kommer til å ha 25.000 ansatte, mot 30.000 i dag, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi kommer ikke utenom oppsigelser, selv om det blir smertefullt. Hvor mange det blir vet vi ikke i dag, sier konsernsjefen. Han regner med at investeringene skal være inntjente etter 2,5 år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media