Posten fram?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Posten har store problemer i Oslo. Den kommer ikke fram fordi budene blir utslitt. 80 budstillinger er ubesatt. Det er så ille at posten nå vil prøve å lokke svenske postbud over grensa. Men Postens administrerende direktør er fornøyd med utviklingen for han kan vise et overskudd på 224 millioner kroner før skatt i første kvartal. Det blir åpenbart overskudd av å betale postbudene luselønn. Men det blir ikke bra service for brukerne.
  • For noen år siden ble postkassene tømt regelmessig hele døgnet og post båret rundt et par ganger. Ja, i Ibsens skuespill ville handlingen ha stanset om ikke postbudene gikk regelmessig med brevene. I dag sendes brev pr. e-post, faks og telefon, og posten er blitt leverandør av postordrepakker, reklame og regninger. Disse avsenderne bør da kunne betale for budtjenestene slik at ombæringen kan opprettholdes. Utslitte postbud i bytte for solide overskudd er neppe i samfunnets interesse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer