OSLO  20100827. Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge, under presentasjonen av konsernets resultat for andre kvartal, fredag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OSLO 20100827. Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge, under presentasjonen av konsernets resultat for andre kvartal, fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Posten frykter at regjeringen gjør vondt verre

Konsernsjef Dag Mejdell i Posten mener regjeringens arbeid for å si nei til EUs postdirektiv bare gjør det verre for Posten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støres visitter i Brussel for å redde Posten fra konkurranse får ikke særlig støtte fra konsernsjefen.

- De som tror Postens utfordringer er knyttet til postdirektivet tar feil, sier Mejdell til Dagens Næringsliv.

- Vi må omstille oss løpende. Det vi bekymrer oss for, er at en reservasjonsprosess om postdirektivet kan ta flere år. Det er lang tid. Vår frykt er at volumene faller mye og at vi i Norge ikke evner å tilpasse oss raskt nok, sier han.

Mejdell mener at endringene som postkundene må forvente i fremtiden, ikke vil være dramatiske. Han mener også at mange av påstandene om hva direktivet vil føre til, ikke er korrekte.

- Det er ikke riktig at postdirektivet er ensbetydende med å avvikle lørdagsdistribusjon. EU stiller krav om minimum fem dagers ombæring, men tillater samtidig at man kan dele ut post både seks og syv dager i uken, sier Mejdell.

Han mener det vil bli langt dyrere å fortsette som i dag, og at en utsettelse av direktivet vil koste skattebetalerne dyrt.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre skriver i en e-post til avisen at han mener Mejdell undervurderer utfordringene knyttet til direktivet.

(NTB)