Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Posten holdt pressekonferanse om flystyrten: - Tragisk ulykke

Etter at fly styrtet på vei til Tromsø styrtet ved norskegrensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Posten holdt fra 09.30 et pressemøte om flystyrten i natt.

- Det svenskregistrerte postflyet fra West Atlantic førte post for Posten Norge. Selv om vi fortsatt ikke har full oversikt over ulykken, kan jeg bekrefte at dette er en tragisk ulykke, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Han bekrefter at flyet har styrtet.

MAYDAY: Bildet viser flyets siste registrerte posisjon på radaren ved den lille byen Ritsem i Norrbottens län i Sverige. Flyet var da rundt 10 000 meter over havet. Foto: Flightradar24.com
MAYDAY: Bildet viser flyets siste registrerte posisjon på radaren ved den lille byen Ritsem i Norrbottens län i Sverige. Flyet var da rundt 10 000 meter over havet. Foto: Flightradar24.com Vis mer

- Det er en dypt tragisk ulykke som preger oss alle, sier konsernsjefen.

- Det er fortsatt stor usikkerhet om hva som har skjedd. Flyet fløy post for oss som i hovedsak kommer fra Østlandet, sier Mejdell.

Flyet var på vei med norsk post fra Gardermoen til Tromsø i går kveld, da det forsvant fra radaren. Det er nå funnet knust, og to personer har status som savnet.

- Flyet har styret med en voldsomt høy hastighet, Det er veldig uvanlig. De fleste får et problem og glidefyr, men dette har virkelig gått ned med fart, sier vakthavende Anders Lennholm i Det svenske sjøfartsverket til Dagbladet.

Flyselskapet om styrten I tillegg har flyselskapet West Atlantic varslet at de kommer til å holde en pressekonferanse i Göteborg klokka 11.00 i dag, etter at det svenskregistrerte postflyet styrtet mellom den svenske innsjøen Akkajaure og norskegrensa i natt.

Fram til da vil selskapet fortløpende legge ut informasjon om hendelsen på sine nettsider.

- Pressekonferansen vil holdes på Best Western Tidbloms Hotel i Göteborg, opplyser flyselskapet overfor Dagbladet. Det er foreløpig uklart hvem som vil være til stede der.

STYRTET PÅ VEI TIL NORGE: Dette svenske postflyet var på vei fra Oslo lufthavn til Tromsø da det plutselig forsvant fra radar, etter å ha sendt ut mayday-signal. Like etter klokka 03 ble det bekreftet at flyet hadde styrtet. Foto: Kim Ruben Fjeldstad
STYRTET PÅ VEI TIL NORGE: Dette svenske postflyet var på vei fra Oslo lufthavn til Tromsø da det plutselig forsvant fra radar, etter å ha sendt ut mayday-signal. Like etter klokka 03 ble det bekreftet at flyet hadde styrtet. Foto: Kim Ruben Fjeldstad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media