Posten vil gjøre store endringer i hele landet, anslår at 560 ansatte mister jobben

Vil slutte med A-post og nedskalere på sju norske postterminaler.

STOR OMSTRUKTURERING:  Posten vil innføre et todagerssystem for post, og vil derfor omstrukturere og sentralisere brevsorteringen. Fra ti til tre terminaler. Østlandsterminalen skal ta seg av mye sorteringen, hvis Posten får sine anbefalinger godkjent av Stortinget. Foto: Svein Nordrum / NTB scanpix
STOR OMSTRUKTURERING: Posten vil innføre et todagerssystem for post, og vil derfor omstrukturere og sentralisere brevsorteringen. Fra ti til tre terminaler. Østlandsterminalen skal ta seg av mye sorteringen, hvis Posten får sine anbefalinger godkjent av Stortinget. Foto: Svein Nordrum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmenn sender mindre post, og den dramatiske nedgangen gjør at Posten nå ber Stortinget om å få gjennomføre omstruktureringer over hele landet. Endringene kan føre til at hele 400 årsverk forsvinner og 560 ansatte mister jobben.

Det viser en protokoll fra et drøftingsmøte i mars, som Dagbladet har fått tilgang til.

Vil ha todagerspost Posten vil slå sammen A-post og B-post, og heller ha to dager på seg på å levere alle brev. De har nå sendt en virksomhetsplan til samferdselsdepartementet, og håper at omstruktureringa blir godkjent i Stortinget før sommeren.

De ti terminalene som i dag sorterer brev, skal ifølge Postens anbefalinger sentraliseres til tre. Posten foreslår å kutte ut brevsorteringen på terminalene i Bergen, Stavanger, Trondheim, Stokke, Evenes, Hamar og Molde i 2017.

Det er i hovedsak der folk kan miste jobben. Totalt anslår de 560 ansatte, fordelt på 400 årsverk. I tillegg kommer 33 årsverk i teknisk sektor. - Sentraliseringen er helt nødvendig for å møte nedgangen i antall brev som sendes. Det er halvert siden 1999, og hvis vi lukker øynene og håper at det skal gå over, vil det møte oss veldig kraftig i framtida. Derfor ønsker vi å være i forkant, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer