Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Postens bildebevis lagt fram i AUF-saken

Forsvarere i AUF-saken i Oslo Byrett mente at det ikke var nødvendig å legge fram det såkalte bildebeviset fra Posten i retten i dag. Bildene viser den bedrageritiltalte tidligere lederen i AUF i Oslo, Ragnar Bøe Elgsaas, som betaler inn medlemskontingenter på et postkontor i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterettsadvokat Sigurd Klomsæt kom med innsigelser fordi han ikke skjønte betydningen av å vise bildene, men verken han eller høyesterettsadvokat Harald Stabell bestred at aktor, politiadvokat Atle Roaldsøy, la fram beviset. Advokatene mente at det er blitt innrømmet at tiltalte betalte inn medlemskontingentene.

Bildene ble tatt av Posten i desember 1994 og overlatt til politiet under etterforskningen av AUF-saken året etter. Datatilsynet anmeldte Posten fordi bildene ble lagret for lenge, og Posten ble ilagt bøter for overtredelse av regelverket.

Elgsaas står tiltalt for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri mot Oslo kommune sammen med tidligere leder i AUF i Oslo, Anders Hornslien, og de to tidligere økonomilederne Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Anders Greif Mathisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!