Postens filialnett på anbud

Sparebankforeningen setter spørsmålstegn ved om den nye storbanksammenslutningen skal ha eneadgang til Postens filialnett, og foreslår at denne adgangen legges ut på anbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en sak jeg tror vi vil forfølge, sier administrerende direktør i Sparebankforeningen, Einar Forsbak.

Etter at Postbanken og Postverket for noen år siden skilte lag, og etter at Postbanken nå har inngått en sammenslutningsavtale med Kreditkassen og Fokus Bank, mener Forsbak at Postbankens tilknytning til Posten (Postverket) har endret seg. Det er ikke lenger naturlig at Postbanken eller en fusjonert storbank skal ha eneretten til å bruke alle landets postkontorer, mener han.

Regionale anbud

Postbanken betalte i fjor vel en milliard kroner til Posten for adgangen til å bruke Postens postkontorer.

- En løsning for å bryte den nye storbankens enerett til å bruke postkontorene, er at Posten legger bruken av sitt filialnett ut på anbud. For å unngå at én bank får anbudet på bruken av alle postkontorene, mener jeg at det kan holdes regionale anbudskonkurranser, sier Forsbak.

Han tror ellers ikke at fusjonsavtalen mellom de tre bankene vil bety så mye for strukturen i sparebanksektoren.

Sparebankallianser

- Med de alliansene som finnes mellom sparebankene i dag, er mye allerede på plass, sier Forsbak.

Det er tre allianser blant sparebankene. Den ene er er lagt rundt Sparebanken NOR og forsikringsselskapet Gjensidige. I denne alliansen inngår fem sparebanker. I Sparebank 1-gruppen er det 20 sparebanker og i den tredje alliansen, Eika-gruppen, inngår 100 sparebanker.

(NTB)