Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs president Donald Trump:

Postet bilde fra sin egen president­innsettelse med en stor trykkfeil

Feil dato. 

LEI TRYKKFEIL:  Donald Trump har sagt at han vil henge dette bildet på presserommet i Det hvite hus. Problemet er bare den leie trykkfeilen i inskripsjonen. 
LEI TRYKKFEIL:  Donald Trump har sagt at han vil henge dette bildet på presserommet i Det hvite hus. Problemet er bare den leie trykkfeilen i inskripsjonen.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går publiserte USAs nyinnsatte president Donald Trump et vakkert bilde fra sin egen innsettelsesseremoni på twitter-kontoen sin.

- Et bilde som jeg fikk i går. Det skal henges opp i presserommet, skrev Trump til bildet, og takket fotografen Abbas Shirmohammadi.

Men inskripsjonen nederst på bildet inneholder en stor feil, noe flere påpeker at presidenten burde fått med seg.

Feil dato

Her står det at bildet er tatt 21. januar - den virkelige datoen for innsettelsen var imidlertid 20. januar.

Feilen kan skyldes at fotografen har brukt samme dato som Barack Obamas innsettelse i 2013, mener The Independent som var blant de første til å skrive om blemmen.

Obamas innsettelse fant sted den 21. januar, og på sin hjemmeside har fotografen et nesten identisk bilde med liknende inskripsjon.

Regelen er ellers at innsettelsen av USAs nye presidenter skjer den 20. januar, så sant ikke datoen faller på en søndag. Det gjorde den i 2013.

God vinkel

Bildene fra Trumps innsettelse har fått uvanlig stor oppmerksomhet, og er blitt brukt til å tilbakevise Trumps påstander om at det aldri har vært flere mennesker til stede på en innsettelse som på hans egen.

Hans pressetalsmann Sean Spicer argumenterte for at en optisk illusjon gjorde at det så ut som det var færre mennesker til stede enn det så ut som.

Etter å ha blitt sterkt kritisert for dette, var han dagen etter mer nyansert. Han sa da at uttalelsen viste til det totale antallet personer som så innsettelsen, både som tilskuere utenfor Kongressen, og på TV eller nettet, noe flere eksperter mener han kan ha rett i.

MÅTTE SVARE FOR SEG: Donald Trumps pressesekretær, Sean Spicer, ble blant annet spurt om han ville komme til å fortelle sannheten under pressebriefen i Det hvite hus. Video: The White House Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling