Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Postfly-kaptein (42) hadde 3173 timer med flyerfaring

To savnet etter flystyrt nær norskegrensa i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svenskregistrerte postflyet tok av fra Gardermoen mot Tromsø i går kveld. Klokka 23.31 sendte de ut et mayday-signal. Klokka 03.10 ble flyet funnet styrtet mellom den svenske innsjøen Akkajaure og norskegrensa.

Om bord befant det seg to personer; en 42 år gammel spansk kaptein, og en 34 år gammel fransk styrmann, opplyser flyselskapet West Atalntic på sine nettsider.

I området hvor flyet styrtet er det godt over 20 minusgrader. Tilstanden til de to personene som var om bord på flyet, er ikke kjent.

Over 3000 flytimer Kapteinen hadde vært ansatt i selskapet siden 2011, og hadde 2050 timers erfaring med den aktuelle flytypen. Styrmannen hadde 900 flytimer fra typen. Totalt hadde begge over 3000 flytimer, opplyser flyselskapet.

- Det var bare små fragmenter igjen av flyet. Det betyr at det har hatt veldig høy hastighet da det traff bakken. Det ligger ikke et halvt fly der oppe nå, det er i ganske små deler, sier vakthavende Anders Lennholm i Det svenske sjøfartsverket til Dagbladet.

West Atalntic har varslet en pressekonferanse klokka 11.00 i formiddag.

Ukjent årsak Flyet, et Canadair CRJ-200, er registrert i Sverige, men flyr mellom norske destinasjoner for Posten Norge.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Den svenske havarikommisjonen sitter i formiddag i møte om ulykken, og det er planlagt at flytekniske- og flyoperative etterforskere skal ta seg til ulykkesstedet i løpet av dagen for å finne årsaken til at flyet havarerte, opplyser fungerende avdelingssjef Peter Swaffer i Havarikommisjonen overfor NTB.

MAYDAY: Bildet viser flyets siste registrerte posisjon på radaren ved den lille byen Ritsem i Norrbottens län i Sverige. Flyet var da rundt 10 000 meter over havet. Foto: Flightradar24.com
MAYDAY: Bildet viser flyets siste registrerte posisjon på radaren ved den lille byen Ritsem i Norrbottens län i Sverige. Flyet var da rundt 10 000 meter over havet. Foto: Flightradar24.com Vis mer

- Flyet har styret med en voldsomt høy hastighet. Det er veldig uvanlig. De fleste får et problem og glidefyr, men dette har virkelig gått ned med fart, sier vakthavende Anders Lennholm i Det svenske sjøfartsverket til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media