Postman Pats nye bil kan komme fra Østfold

Loyds Paxster kan bli både designvinner og eksportsuksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Møt postbudenes nye favoritt, Loyds Paxster: Liten, lett, miljøvennlig - og med plass til hele 200 kilo post på hver tur.

Posten har for tida seks av dem på prøve. Så bor du i Stavanger, Kristiansand, Mandal eller Lillehammer, kan det være de dukker opp ved en postkasse nær deg.

I resten av landet kan Loyds Paxster også bli et daglig syn, men det skal Posten først bestemme seg for etter at prøveperioden er over.

Østfold-produkt Det er den lille bedriften Loyd Industri i Sarpsborg som produserer bilen, som allerede har vekket oppsikt for både design og anvendelighet.

Når Hedersprisen for god design skal deles ut på designdagen 17.april, er den én av fire nominerte kandidater.

Populær blant postbudene Da vil det i så fall også vanke rosende ord til designer Ulf Tolfsen og firmaet Eker Design i Fredrikstad for utviklingen av den svært praktiske kjøredoningen.

- Det er flott å se at små bedrifter i Norge har potensiale til å lage noe så bra. Postbudene som har prøvd den, er veldig positive. Med batteridrift er den også miljøvennlig, påpeker Thea Mehl i Norsk Designråd.

Eksportsuksess? Det internasjonale postmarkedet har også lagt merke til «Paxster'n»:

- Vi skal delta i en anbudskonkurranse i Frankrike, og merker stor interesse i Sverige, Danmark, Østerrike og flere andre land i tillegg, forteller markedssjef Eirik Lier i loyds Industri.

Så hvem vet, om ikke Postman Pat og hans kolleger i England får en ny bil fra Østfold snart også?

Se norske «Postman Pat »levere post - og hvordan bilen hans ble utviklet:

http://vimeo.com/norskdesign/review/63205453/bc1621405f

Sparer mange skritt: Den nye postbilen Loyds Paxster kan kjøre helt opp til postkassa. Foto: Loyds Industri/Norsk designråd
Lukket utgave: Med tak over hodet slipper postbudet å bruke hjelm. Foto: Loyds Industri/Norsk designråd
Postkontor på hjul: Loyds Paxster kan ta med seg hele 200 kilo post om gangen. Foto: Loyds Industri/Norsk Designråd
Ergonomisk: Postbudet sitter på et sadelsete, som gjør det lett å svinge seg ut til begge sider. Foto: Loyds Industri/Norsk designråd
Kan bli prisvinner: Thea Mehl (t.v.) og Line Aandal Røijen i Norsk designråd viser gjerne fram postbilen, som er en av fire kandidater til å vinne Hedersprisen for god design. Foto: Norsk Designråd