Postmann med 100 IT-millioner

Seilbåten ble bytta ut med IT-aksjer. To år senere er postmannen god for 100 millioner. Aksjene forvalter Asbjørn Kristiansen mens han går postruta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis Kristiansen gjør som Per Spellemann og bytter bort aksjene og får seilbåten igjen, blir det i så fall en båt i Røkke-klassen. For aksjene han har betalt 5 kroner for, omsettes i dag for 130 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg har han pantsatt huset og kjøpt ytterligere aksjer. Han anslår papirformuen sin til rundt 100 millioner kroner. Alt plassert i IT-selskapet Birdstep. Tross kjempeformuen beholder Kristiansen samme postruta på Nøtterøy som han har hatt i 15 år.

- Som postmann har jeg god tid til å tenke, og med mobilen på øret kan jeg gjøre mye selv om jeg jobber, sier postmannen til Dagens Næringsliv.

Optimisten vurderer ikke å spre risikoen. Han tror aksjene kan stige 4-8 ganger i verdi. Han venter på at Birdstep skal få en storkontrakt med Nokia, Ericsson eller Microsoft.

Kristiansen er ikke den eneste postmannen med IT-teft. Dagens Næringsliv skrev lørdag om førstepostbetjent Runar Forsland som er god for 150 aksjemillioner etter blant annet å ha satset på IT-raketten Opticom. Pappaen til DVD-Jon er også landpostbud.