Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Postmann Pin» avslørt for svindel

31-åringen brukte stillingen som postbud for å lure til seg nye kredittkort med PIN-koder. Deretter spilte han bort «gevinsten» på automater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen jobbet bare noen få måneder som postbud, men fattet raskt interesse for forsendelsene fra banker som inneholdt kredittkort og bankkort til kundene. Etter å ha stjålet kortene, ventet han et par dager på PIN-kodene som alltid blir sendt i separate brev. Deretter kunne han ut drøyt 23 000 kroner før han ble avslørt.

Brukt på spilleautomater

Mannen ble fanget opp av overvåkingskameraer flere ganger mens han brukte de stjålne kortene for å ta ut penger. De grove tyveriene, i alt seks-sju kreditt- og bankkort, ble gjort mellom mars og august i fjor. Da svindelen ble avslørt, la 31-åringen alle kortene på bordet overfor politiet. Nå er han dømt til 75 dagers ubetinget fengsel i Oslo tingrett.

Ifølge hans egen forklaring ble alle pengene brukt på spilleautomater. Han får nå arbeidsledighetstrygd etter å ha blitt sparket fra jobben i Posten.

Retten mener det teller i skjerpende retning at det ikke var nød som førte til at han stjal kortene, og at årsaken trolig var spillegalskap.

31-åringen, som er fra Pakistan, er ikke tidligere straffet i Norge. Samfunnsstraff ble av retten ansett for å være en for mild reaksjon, og viser til at det er viktig at publikum har tillit til at posten kommer fram.

Anker dommen

-  Vi mener samfunnsstraff er den rette reaksjonen i dette tilfellet, og har derfor anket dommen, sier hans forsvarer, Carl Konow Rieber-Mohn, til Dagbladet.

Mannen må også betale drøyt 24 000 kroner i erstatning til bankene som ble skadelidende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media