Postmannens aksje- kupp

Postmannen Runar Forsland fra Nesodden utenfor Oslo er blitt søkkrik på aksjespekulasjon. For ni år siden satset han 30000- 40000 kroner. I dag er han god for 150 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postverket må heretter klare seg uten Rune Forsland, som nå skriver sin oppsigelse. Nå skal han bruke tida på sine tre barn og sin nye, helprivate aksjevirksomhet.

Dagbladet var i kontakt med Forsland lørdag. Han ga da uttrykk for at eksponeringen av ham allerede hadde vært stor nok.

- Jeg er redd for mediefokuseringen. Et oppslag i Dagens Næringsliv ble litt større enn ventet. I tillegg kommer det visst noe i Se og Hør. Men jeg forstår jo at det kan være interessant å lese at vanlige mennesker slår seg opp i aksjemarkedet, sier Forsland til Dagbladet.

Oppsparte midler

Runar Forsland brukte oppsparte midler og sin stønad som enslig forsørger fra det offentlige da han investerte sine første 30000 til 40000 kroner i 1991.

- Som aleneforsørger får man jo «huet og ræva full av støtte». Noe av denne støtten satset jeg i aksjemarkedet. Så vidt jeg husker var det Orkla-aksjer, sier Forsland til Dagens Næringsliv.

I dag er han god for 150 millioner kroner. Men bakkekontakten har trebarnsfaren fra Nesodden beholdt. Han styrer sitt imperium fra familiens hus på Nesoddtangen.

- Huset skal bygges på, og jeg har kjøpt ny Mercedes. Kontor har jeg ikke, så det meste er som før, sier han.

Ensomt

Det siste halvannet året har Forsland hatt ulønnet permisjon fra jobben som førstepostbetjent i Postens sorteringsanlegg på Skøyen i Oslo. Nå skriver han på oppsigelsen.

- Litt ensomt blir det jo av og til. Men å si at jeg savner jobben i Posten, er å dra det litt langt, sier han til Dagens Næringsliv.

Aksjemillionæren og alenefaren har vært nær ved å brekke ryggen flere ganger.

- Rir du markedet og har is i magen, kan det slå begge veier. Da den norske børsen stupte under Asia-krisen i 1998, satt jeg overeksponert med 130 til 140 prosent, blant annet i Opticom. Dette var ikke særlig morsomt da kursene raste. Men jeg var heldig som fikk beholde aksjene. Derfor er jeg der jeg er i dag, sier han.

Tenker langsiktig

Forsland har valgt å satse på få hester. Investeringsfilosofien er å investere langsiktig i et relativt lite antall aksjer.

- Jeg konsentrerer meg vanligvis om tre til fem aksjer, som jeg kjenner godt. Jeg investerer langsiktig, men jeg går mye ut og inn. En dag uten at jeg har gjort en handel med Opticom er sjelden, sier Forsland.

Han har solgt aksjer i Opticom og selskapet Fast Search & Transfer for bortimot 60 millioner kroner i år. Pengene skal tilbake til aksjemarkedet.

- Jeg regner med at jeg vil sitte fullt investert framover, sier Runar Forsland til Dagens Næringsliv.

POSTMANN OG MANGEMILLIONÆR: Runar Forsland har beholdt bakkekontakten. -Det meste er som før, sier han.