Ivar S. Løge: Viser han har teft for å tjene penger. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen
Ivar S. Løge: Viser han har teft for å tjene penger. Foto: Eivind Yggeseth, FinansavisenVis mer

Postordrekongen håver inn - knuste Oslo Børs

Postordrekongen Ivar S. Løge (77) klokket inn 20 prosents avkastning i 2014 — fire ganger bedre enn børsindeksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ivar S. Løge sitter fullastet med bank- og finansaksjer, og unngikk så vidt aksjeskrellen i oljeservice. Postordrekongen driver investeringene sine gjennom Ivar S. Løge AS og Stiftelsen Ivar S. Løge.

Knuste Oslo Børs Ifølge Finansavisen steg Løges aksjeportefølje med 19,8 prosent i løpet av 2014, mens Oslo Børs? hovedindeks til sammenligning la på seg fem prosent. Renteporteføljen ga en avkastning på 4,9 prosent.

Millionene triller inn I kroner og øre betyr det at aksjeselskapet fikk et årsoverskudd på 25 millioner, mens stiftelsen tjente 24 millioner. Ved utgangen av fjoråret hadde da investeringsporteføljen økt til 765 millioner, mens den nå har passert 800 millioner, skriver Finansavisen.  

Variert portefølje Løges mantra har vært å ha 55 prosent av porteføljen i rentepapirer og 45 i aksjer. Planen har også vært å fordele noe i eiendom.  

- På grunn av økende utfordringer med å få tilfredsstillende avkastning i rentemarkedet, bestemte vi oss i april for å øke realaktiva-andelen til 60 prosent, og der ligger den i dag, sier Løge.

Gjør hjemmeleksen Den spreke avkastningen henger sammen med at Løge kun investerer i aksjer han har spesiell tro på. Og særlig har han tro på bank og finans.  

I fjor vår solgte Løge seg ut av Seadrill, og i fjor høst røk Siem Offshore ut av porteføljen.  

- Det er noe av det jeg var mest fornøyd med i fjor. Nå er det bare TGS Nopec igjen fra oljeservice, og den er opp 28 prosent siden januar 2014. Selskapet har ikke gjeld, og når jeg tidligere har forsøkt å selge TGS har aksjen alltid kommet tilbake, avslutter Løge.

Select Løge startet med fremkalling av fargefoto og postordrevirksomhet, under navnet Select. Han har siden solgt selskapet dyrt flere ganger for deretter å kjøpe det tilbake svært billig. Nå forvalter han formuen i Ivar S. Løge AS og Stiftelsen Ivar S. Løge fra Select-kontoret på Kolbotn.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene