Postranerne stjal fluktbilen i oktober i fjor

Audien som ble bruk som fluktbil i forbindelse med ranet på Postens brevsentral i Oslo mandag kveld, og senere funnet utbrent, ble stjålet allerede i oktober i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den utbrente bilen, som ble funnet ved Rundtjern i Oslo torsdag morgen, er en svart Audi S8. Den ble stjålet fra bilforhandleren Autostrada AS i Skien i oktober i fjor. Dette opplyser, Mette Haldorsen, jourhavende i Oslo politidistrikt til NTB.

Gisle Valen, eier av Autostrada AS, bekrefter at bilen ble stjålet.

- Tyveriet virket proft. Dette er en veldig rask bil med tanke på fluktbil. Folk må ha kjørt ned hit for å finne akkurat denne bilen, mener Valen.

S8 er flaggskipet til Audi og tilhører den øvre prisklassen, men blir ofte brukt til blant annet ambassadebil fordi den har et svært nøkternt og lite prangende ytre.

Politiet leter fortsatt etter den siste fluktbilen, en sølvgrå Audi A6 sedan, og Haldorsen ved Oslo politidistrikt oppfordrer folk, som var på perrongen på Oslo S da ranet fant sted, om å ta kontakt med politiet.

- Vi ønsker virkelig at folk tar kontakt og ikke tror at det ikke trengs. Ranerne ropte til hverandre mens de oppholdt seg på perrongen, og det var mange som trodde det var en filminnspilling, sier Haldorsen til NTB.

(NTB)