Postsex for retten

STAVANGER (Dagbladet): Sexsjikane på jobben blir tema når Gulating lagmannsrett skal granske det indre liv ved Nærbø postkontor på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Posten pekte ut to ansatte, en mann og en kvinne, som syndebukker og overflyttet dem til et annet postkontor.

Det aksepterte ikke de utstøtte, og reiste søksmål mot arbeidsgiveren. Etter en pinlig skittentøyvask i byretten, kom Posten ut som den tapende part. De oppsagte fikk jobbene tilbake og 100000 kroner i erstatning fra arbeidsgiver. Men Postverket anker, og nye sexpåstander kommer for dagen i ankeskrivet, skriver Jærbladet.

En kvinnelig ansatt ved postkontoret på Jæren skal ha blitt presset til å innlede et seksuelt forhold til en overordnet, en av dem Posten ville fjerne.

I ankeskrivet vises det også til erotiske samtaler bak postskranken. Advokat Kjell M. Brygfjeld, som representerer saksøkerne, er skuffet over Postens anke.

- De to ble utsatt for en skitten kampanje og giftig ryktespredning. Løse påstander om seksuelle forhold ble slengt ut. Men Posten valgte å renske ut dem som ble ofre og beskyttet de andre som sto bak elendigheten, sier Brygfjeld til Dagbladet.