Postsjefen: - Det kan bli slutt på postbud innen 15 til 25 år

Siden begynnelsen av januar er det blitt klart at posten skal kutte om lag 450 stillinger. Stadig kommer nye kommunikasjonstjenester. I kortene ligger det at postbudet etter hvert kan forsvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I siste utgave av Posthornet sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten at han tror det siste postbudet kan ha gått sin siste runde innen de neste 15 til 25 årene, skriver Dagsavisen.

Nå tenker Posten på om postbudene kan tilby andre tjenester i fremtiden.

- Folk vil helt sikkert ha behov for å få levert ting hjem eller til jobben, kanskje vil det bli mer pakker og vareleveranser, sier kommunikasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, til avisa.

Det vil komme flere endringer i Posten fremover, blant annet skal A- og B-post bli til et nytt todagers fremsendingstilbud. Dessuten har Samferdselsdepartementet utlyst en konkurranse om hvem som skal overta ansvaret for distribusjon av aviser på lørdager der det ikke er ordinære avisbud.

Da internett for alvor ble tilgjengelig for folk flest, var det begynnelsen på slutten for postbudordningen vi kjenner. Antall årsverk for postbudene har gått fra 10.000 i 1999 til drøyt 6.000 i dag.

I år 2000 ble det solgt rundt 2 millioner frimerker. Siden den gang har aktiviteten dalt og frimerkesalget er i dag halvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer