Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Postterminal evakuert: Her går Trine (49) og venter på å få sønnen ut fra sykehuset

Jacob (20) evakuert fra postterminalen i Stokke i går kveld.

UVIRKELIG: - Det er en uvirkelighetsfølelse, forteller Trine Frednes. - Vi venter bare på å få vite noe mer. Foto: Per Flåthe
UVIRKELIG: - Det er en uvirkelighetsfølelse, forteller Trine Frednes. - Vi venter bare på å få vite noe mer. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOKKE (Dagbladet): - Jeg er redd for å begynne å grine, sier Trine Frednes (49).
Dagbladet treffer henne utenfor postterminalen i Stokke, hvor en mystisk pakke førte til at terminalen ble evakuert og 44 personer sendt på sykehuset.
 
Nå er det avklart at det hvite pulveret var et melprodukt, men da Dagbladet snakket med henne tidligere i dag var hun fortsatt preget.

Selv om hun visste at sønnen Jacob er trygg, kjempet hun fortsatt med følelsene. Da Dagbladet møtte henne, var han fortsatt på sykehus, og hun skulle gjerne ha sett ham.

- Man blir utmattet av dette her, sa hun.

Sønnen evakuert Både hun og sønnen jobber på post- og pakketerminalen. Hun selv har vært der i 16 år, helt fra den var ny, mens sønnen er ekstravakt. Igår var han på vakt, da alarmen plutselig gikk.

Selv hadde han vært et annet sted i bygget, da pakken falt i gulvet og sprakk, og innholdet rant ut.

- Han var ganske avslappet da, og fortalte at de hadde blitt bedt om å gå ut, forteller hun om den første oppringningen fra sønnen.
Men dramaet var ikke over.

Senere fikk hun vite at sønnen var blant dem som hadde blitt sendt på sykehuset. Da ble hun naturlig nok urolig.

- Det er en uvirkelighetsfølelse, forteller Trine Frednes.

44 til sykehus Den mistenkelige pakken ble oppdaget igår kveld, og førte til at alle nødetater ble utkalt og at de ansatte ved postterminalen ble evakuert. 14 personer ble sendt til sykehus etter at de kan ha blitt eksponert for det som virket å være et ukjent pulver, som lå i en konvolutt som sprakk. 

Fredag ettermiddag opplyser politiet imidlertid at stoffet var noe så enkelt som et melprodukt. Det er foreløpig uklart hvorfor folk reagerte med symptomer.

Totalt ble 44 personer sendt til sykehus etter hendelsen. I tillegg til de 14 som ble lagt inn på isolat, ble ytterligere 30 personer som har vært andre steder i bygget sendt til sykehuset for sjekk. 

Det ble raskt klart at ingen hadde alvorlige symptomer. De 14 ble spylt og isolert på sykehus, men ble skrevet ut igjen fredag morgen etter å ha vært under observasjon gjennom natta. 

- Vi skriver nå alle ut fra sykehuset. Pasientene er i fin form og har ingen symptomer, og vi vurderer derfor risikoen for at de er alvorlig smittet som liten, sa Torbjørn Endahl ved sykehuset Vestfold til Dagbladet imorges. 

Ambulansearbeidere iførte seg vernedrakter med gassmasker, og flere pasienter ble også iført vernedrakter.

Alle nødetater rykket ut til stedet da hendelsen ble meldt i 20.30-tiden i går kveld. Bombegruppa til Oslo-politiet, som har kompetanse til å håndtere kjemikalier, ble også tilkalt. De var framme på stedet like før klokka 1.45.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!