- POT driver med utpressing

- Utpressing, hevder advokat Atle Helljesen. - Vås, parerer førstestatsadvokat Lasse Qvigstad. Ren krangel beskriver forholdet mellom den spionsiktede journalisten Stein Viksveens forsvarer og påtalemyndigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens den spionsiktede journalisten Stein Viksveen venter på hva som vil skje med spionsiktelsen mot ham, krangler hans forsvarer, advokat Atle Helljesen, og førstestatsadvokat Lasse Qvigstad.

I Dagbladet i går kom det klart fram at Qvigstad og Helljesen har fullstendig forskjellig oppfatning av hva som er virkeligheten. I gårsdagens avis kranglet partene om hvorvidt Viksveen hadde sagt seg villig til å stille til avhør.

Etter å ha lest avisa beskylder Helljesen Qvigstad for å drive «utpressingsforsøk».

Utpressingen skal være at overvåkingspolitiet og Lasse Qvigstad, ifølge Helljesen, har truet med å henge ut Viksveen i media.

- Dette er fulgt aktivt opp av Qvigstad gjennom uriktig informasjon til pressen, fastslår Helljesen.

- Dette er det reneste vås, svarer Qvigstad.

Viksveens advokat har sendt et brev til førstestatsadvokat Qvigstad, til riksadvokat Tor-Aksel Busch og til media.

- Før jeg har mottatt og lest brevet fra Helljesen, har jeg ingen andre kommentarer, sier førstestatsadvokaten. Men Qvigstad legger ikke skjul på at han reagerer på at Helljesen sender brevet til media.

«På is»

Helljesen er også opprørt over en telefaks fra Riksadvokaten, som han i brevet kaller «en sur telefaks fra riksadvokaten».

- Jeg oppfatter situasjonen slik at POT legger Viksveen-saken på is, eller stiller den i bero inntil videre, etter at utpressingsforsøket ikke lyktes. Noe også telefaksen gir inntrykk av.

Helljesen understreker at han ikke aksepterer at saken legges på is.