POT: Følger flykapringsfaren nøye

Politiets overvåkningstjeneste følger faren for flykapringer kontinuerlig. - Situasjonen for reisende med norske fly er fortsatt trygg, sier politiinspektør Øystein Berger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I jula ble et fly fra Indian Airlines kapret i India og fløyet til Afghanistan. Nyttårsaften ble de 150 gislene løslatt etter at indiske myndigheter løslot tre fengslede terrorister.

Politiet mener likevel ikke at sikkerheten for flygninger til og fra Norge er forverret:

- Vi følger situasjonen kontinuerlig. Slik situasjonen er nå, har vi ikke mottatt signaler som tyder på økt risiko for terroranslag mot Norge, sier politiinspektør Øystein Berger i Politiets overvåkingstjeneste (POT) til Dagbladet :på nettet.

POT har en døgnkontinuerlig vakttjeneste for å holde seg oppdatert om endringer i sikkerhetsbildet som kan påvirke sikkerheten til norske borgere. I natt sto de i løpende kontakt med andre lands sikkerhetstjenester etter at flyet tok av fra Moskva.

Uten å gå nærmere inn på hva politiet foretar seg, sier han at slik situasjonen er nå, vurderer de situasjonen som stabil.

- Foreløpig er Norge og Skandinavia et rolig hjørne av verden. Jeg ser ingen urovekkende tendens i situasjonen, og foreløpig er nok situasjonen en annen enn for eksempel under og like etter Golf-krigen, da sikkerhetstiltakene var skjerpet en lang periode.

- Det er fortsatt sikkert å fly i vår del av verden, sier politiinspektør Berger.