POT tar slike saker alvorlig

Politiets overvåkingstjeneste er ikke orientert om drapstruslene mot LO-leder Yngve Hågensen og Landsorganisasjonens ungdomssekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er dessverre blitt ganske vanlig at kjente personer mottar trusler. Det skjer både i brevs form, telefonisk og gjennom elektronisk post. Vi har flere ganger avslørt hvem som står bak truslene, sier politiinspektør og sjef for antiterrorseksjonen ved Politiets overvåkingstjeneste, Øystein Berger.

- Vi analyserer trusler. Analysen avgjør om de blir tatt alvorlig, sier han, og vedgår at det er grunn til å ta trusler fra høyreekstreme miljøer ekstra alvorlig.

Han vil ikke kommentere drapstruslene mot Yngve Hågensen og Mohamed Ahssain.

- Når forholdet blir anmeldt, vil vi selvfølgelig bistå det lokale politiet med å analysere og gi råd om hva som eventuelt bør gjøres, sier Berger.

I fjor vår ble sikkerheten rundt statsminister Kjell Magne Bondevik og hans tre barn skjerpet, etter at det ble sendt et brev til Statsministerens kontor.

Dagbladet er også kjent med at det i fjor høst ble iverksatt ekstraordinære sikkerhetstiltak rundt justisminister Odd Einar Dørum. Bolig hans var i en periode under kontinuerlig oppsyn av politiet.

Berger bekrefter at Politiets overvåkingstjeneste (POT) mener at det er et stort mørketall vedrørende trusler mot offentlig kjente personer.

- Vi har grunn til å anta at mange velger ikke å anmelde forholdene, sier Berger.