Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

POT vil lage egen PR-film

Politiets overvåkingstjeneste (POT) planlegger en PR-film om sin omstridte virksomhet, og har søkt Justisdepartementet om økonomisk støtte til prosjektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lund-rapporten - som avdekket omfattende ulovlig overvåking begått av POT - er en av årsakene til at planene om en informasjonsfilm er blitt unnfanget.

Fasadepynting

POT-sjef Per Sefland sier at samfunnskommunikasjon og åpenhet er nøkkelord for prosjektet, og at filmen skal ha fire hovedtemaer:

 • Informasjon om hva POT er.
 • Hvilken rolle POT har i samfunnet.
 • Hvordan POT utøver sin funksjon.
 • Hvem POT står ansvarlig overfor.

  - Er hensikten med filmen å pynte på en frynsete fasade som tjenesten fikk etter Lund-rapporten, POT-sjef Sefland?

  Ja, du kan gjerne si det slik, i og for seg. Poenget er at man føler et behov for å kunne gi mer skikkelige svar på de seriøse spørsmålene som reiser seg om denne type tjeneste i et samfunn.

  Trenger penger


  - Ideen er å gi en framstilling av hva som er funksjonen med en slik sikkerhetstjeneste i årene framover. Vi holder på å modernisere tjenesten, sier Sefland.

  Etter planen skal POT bidra med 275000 kroner til prosjektet. Ifølge Seflands brev til departementet har ikke POT økonomiske ressurser til dette alene, og ber derfor departementet om støtte.

  Filmen på ca. 30 minutter skal blant annet tilbys NRK.