Corona

- Potensial til tredje bølge

Helsemyndighetene understreker at den britiske varianten som er påvist i Nordre Follo er «vesentlig mer smittsom» enn den som startet pandemien. Nå økes kapasiteten for testene som påviser mutantene.

BESKYMRET: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad frykter en tredje smittebølge etter utbruddet i Nordre Follo kommune. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektoratet møtte pressen kl. 14.30 i forbindelse med corona-utbruddet i Nordre Follo, hvor den engelske virusvarianten er påvist hos to sykehjemsbeboere på et sykehjem.

- Helsedirektoratet har anbefalt Nordre Follo, etter konsultasjon med FHI, å stenge ned alle barnehager og skoler i kommunen, i tillegg til skjenkesteder, bingohaller, treningssentre, og så videre, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

12.00 meldte kommunen at de innfører nedstenging, foreløpig fram til onsdag neste uke. Helsedirektoratet støtter dette.

Guldvog har deltatt i et møte med en rekke nærliggende kommuner.

- Det vurderes videre om det skal foretas en regional samordning. Det var et samstemt ønske fra nabokommunene om at det jobbes fram konkrete felles regionale tiltak. Noen ønsker også en beslutning på regjeringsnivå. Dette er fremdeles til vurdering.

- Vesentlig mer smittsom

På spørsmål fra NRK, sier Guldvog at han ikke tror det vil være aktuelt å innføre nedstenging i hele regionen, men at innskjerpinger kan være aktuelt.

- Jeg vil minne om at denne varianten av viruset er vesentlig mer smittsom enn det viruset vi allerede er kjent med. Det har et potensial til å kunne drive fram en tredje bølge med voldsom kraft i Norge. Det er det vi vil forsøke å unngå - om ikke for enhver pris, så er det av veldig stor verdi for de norske samfunnet hvis vi klarer å unngå det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer