- Potensiell trussel

I årevis har man ikke tatt UFOer seriøst i etteretningsorganisasjonene. Det er i ferd med å snu, mener lederen for kontraetteretningskomiteen i den amerikanske Kongressen.

UFO: Amerikanerne vet ikke hva det er, annet enn at objektet var nær ved å krasje med et militært fly. For første gang på 50 år ble det tirsdag 17. mai holdt en høring i den amerikanske kongressen om UFO-er. Video: REUTERS. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert

17. mai ble UFOer temaet for en debatt i den amerikanske Kongressen. Det ble blant annet presentert videoer som ikke tidligere er vist offentlig.

I debatten som fulgte, sa demokrat André Carson at han fryktet disse uidentifiserte flyvende objektene kunne utgjøre en sikkerhetstrussel. Carson leder en underkomité av forsvarskomiteen, som blant annet jobber med kontraetteretning.

- De er en potensiell trussel mot rikets sikkerhet, og de må behandles på den måten, sa Carson, ifølge CBS.

- I for lang tid har stigmaet knyttet til UFOer kommet i veien for god etteretningsanalyse. Piloter har unngått å rapportere observasjoner eller ble ledd av da de gjorde det. Ansatte i Forsvarsdepartementet har håndtert dette på bakrommet eller feid det under teppet, fordi de var redde for å ikke bli tatt seriøst av etteretningsmiljøet, sa Carson.

Han sier at det nå er i ferd med å snu.

- I dag vet vi bedre enn det. Det er ikke forklart hva UFOer er, det er sant, men de er ekte. De må etterforskes. Og alle trusler de utgjør må håndteres.

Videoene som ble vist tirsdag inkluderer blant annet videoer av blinkende trekanter på nattehimmelen og et objekt som holdt på å krasje med et militært fly.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer