- Potensielle terrorister befinner seg nå her hjemme

Kjell Grandhagen, sjef for E-tjenesten, fastslår nå at potensielle terrorister er i Norge.

TERROR - Potensielle terrorister befinner seg nå her hjemme, midt iblant oss, sier generalløytnant og sjef for E-tjenesten Kjell Grandhagen, Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TERROR - Potensielle terrorister befinner seg nå her hjemme, midt iblant oss, sier generalløytnant og sjef for E-tjenesten Kjell Grandhagen, Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- E-tjenestens fokus var primært på om internasjonale terrornettverk kunne planlegge og gjennomtørre terroranslag i Norge. Dette har nå endret seg fundamentalt. Grensen mellom utviklingen ute og hjemme er i oppløsning. Potensielle terrorister befinner seg nå her hjemme, midt iblant oss, sier generalløytnant og sjef for E-tjenesten Kjell Grandhagen,

I kveld holder Grandhagen sitt årlige foredrag i Oslo Militære Samfund. Der gjorde han det klart at terrorfaren i Norge forventes å øke i løpet av 2015.

• Les E-sjefens foredrag her.

- Jihad - Noen av disse potensielle terroristene reiser utenlands på jihad, for så å returnere hjem til Norge. Andre holder seg hjemme, men blir influert av terrororganisasjoner der ute til å forsøke å gjennomføre anslag, sier Grandhagen.

Sjefen for E-tjenesten pekte på at veksten og framgangen til den militante islamistgruppen ISIL (også kjent under navnet Den islamske stat)  i Syria og Irak var den viktigste endringen i det internasjonale trusselbildet for terrorisme i 2014.

- ISIL har nå tiltrukket seg et meget stort antall fremmedkrigere fra vestlige land, inkludert Norge. Under opphold hos ISIL mottar de trening, får kamperfaring og står i fare for å bli ytterligere radikalisert. Kombinert med ISILs oppfordringer om å gjennomføre angrep i vestlige land, vil denne utviklingen sannsynligvis medføre økt fare for terrorangrep mot Vesten, sier Grandhagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer