Erna Solberg og norske fremmedkrigere

- Potensielle terroristers rettssikkerhet går foran nasjonens sikkerhet

Frp's Jon Helgheim sier det samme som felte Listhaug. Gir Ap og stortingsflertallet skylda.

ØNSKER STRENGERE LOV: Frp's innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim mener Norge, med dagens lovverk, er handlingslammet dersom mistenkte norske terrorister er på vei tilbake til landet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
ØNSKER STRENGERE LOV: Frp's innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim mener Norge, med dagens lovverk, er handlingslammet dersom mistenkte norske terrorister er på vei tilbake til landet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Takket være Ap og resten av flertallet har vi dessverre ikke muligheten til å handle raskt dersom farlige personer med onde hensikter er på vei til Norge. Potensielle terroristers rettssikkerhet går foran nasjonens sikkerhet, sier Frp's innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til Dagbladet.

Helgheim påpeker at det han sier nå, i essens er identisk med ordlyden som felte partifelle Sylvi Listhaug som minister for et knapt år siden, etter at et lovforslag om å kunne frata terrormistenkte nordmenn statsborgerskapet såkalt administrativt (istedenfor i domstolen) ble nedstemt på Stortinget.

- Jeg uttalte det allerede før Listhaugs innlegg, under debatten om lovforslaget. Men det ble ikke noe oppstyr av det, sier Frp-politikeren.

- Følger bare loven

I helga slo statsminister Erna Solberg fast at norske fremmedkrigere i Syria har rett til å vende tilbake til Norge. Det samme gjelder barna deres.

- Alle norske statsborgere har rett til å komme til Norge, sa Solberg - som også understreket at de som har tjent Den islamske stat (IS), vil bli straffeforfulgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer