Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Poul vant 15,1 millioner. Her forteller han det til sønnene

- Jeg har løyet for dere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april i 2011 vant danske Poul Hjortbøl (50) svimlende 15,1 millioner danske kroner på jackpot.

Men først nå har han valgt å stå fram offisielt, i forbindelse med lanseringen av boka «Tænk - Jeg vandt», som tar for seg historien til flere vinnere av Danske Spil.

Samtidig viser Hjortbøl fram en video hvor han avslører for sine to tenåringssønner at han har blitt mangemillionær.

- Hver gang noen har spurt meg hvor jeg har fått alle pengene fra, har jeg fortalt små løgner om investeringer og aksjer. Men så har folk likevel forstått at jeg har vunnet dem. Nå er det ikke lenger så farlig, sier Hjortbøl til Ekstra Bladet.

Sa opp jobben Til Ekstra Bladet forteller Hjortbøl om telefonen han fikk av Danske Spil våren i 2011, og at han aller først oppfattet at summen var 128 000 kroner.

Så presiserte vedkommende fra Danske Spil at det var snakk om 15 millioner OG 128 000 kroner.

Dagen etter sa 50-åringen opp jobben sin i Rentokil, og har nå startet opp sin egen virksomhet Events4singler.dk og Events4par.dk.

- Jeg ga ingen begrunnelse i e-posten jeg sendte sjefen min. Men da jeg dagen etter kom dit for å levere traileren jeg hadde kjørt, satt han og ventet på meg. Da jeg fortalte ham det fikk jeg full forståelse, sier han til Ekstra Bladet.

Til tross for at han har holdt relativt tett om lottogevinsten, har 50-åringen likevel brukt pengene sine til å gjøre noen store endringer for seg selv og sønnene: Han byttet ut leiligheten han bodde i med et større hus, kjøpte en Ferrari og reiste mye.

Drømmer om å tjene egne penger Men det viktigste for Hjortbøl har vært å kunne gjøre en positiv forskjell for sine barns liv. Derfor var det første den ferske lottomillionæren kjøpte for pengene, to Ipads til sønnene. I tillegg har han flyttet nærmere skolene barna helst ønsker å gå på.

Han presiserer likevel at han fortsatt er nøye med økonomien sin, og at det eneste virkelige ekstravagante han har kjøpt etter at han vant pengene er Ferrarien.

- Mange spør meg om jeg har blitt lykkeligere. Det er et vanskelig spørsmål. Jeg står ikke opp hver morgen og sier «yes, jeg er millionær». Men det er jo en del ting som har blitt enklere. Og det er helt fantastisk å kunne bestemme mer selv. Akkurat nå jobber jeg nok mer enn jeg gjorde før, men det er min egen avgjørelse, og det gir en utrolig frihetsfølelse, sier han.

- Med eller uten gevinst så er drømmen min fortsatt at jeg skal tjene mine egne penger. Derfor har jeg også brukt pengene til å starte opp for meg selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media