Powell: - De er gale

Colin Powell skal ha kalt partikolleger «fucking crazies» før Irak-krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge dagens Observer har sitatet gjort USAs utenriksminister Colin Powell, og hans britiske kollega Jack Straw, rasende.

Det er i en ny bok av BBC-journalist James Naughtie at ordene «fucking crazies» (jævla galinger) nå kommer opp, og Powell skal ha brukt den lite smigrende betegnelsen om visepresident Dick Cheney, forsvarsminister Donald Rumsfeld, og hans underordnede Paul Wolfowitz. Disse betegnes ofte som «haukene» i Washington.

Blir utgitt

De sterke ordene skal ha blitt brukt i en telefonsamtale med Storbritannias utenriksminister Jack Straw. De to ble nære venner sommeren 2002, under de intense forhandlingene som ledet fram til krigen mot Irak.

Representanter for både Straw og Powell kontaktet i forrige uke Naughties amerikanske forlegger, og fortalte at de ville benekte at uttalelsen var korrekt. Men siden det ikke ble truet med søksmål, vil boka, titulert «The Accidental American: Tony Blair and the Presidency», bli utgitt som planlagt.

Sitatet «fucking crazies» vil til og med bli brukt som teaser på omslaget av dokumentarboka.

Naughtie hevder at Straw og Powell snakket sammen på daglig basis. De skal - i likhet med Tony Blair - ha vært svært bekymret over hva som ville skje hvis de ikke fikk FNs støtte til krigen i Irak.

KOMPISER: Jack Straw og Colin Powell skal ha blitt gode venner, og delte private synspunkter med hverandre, ifølge ny bok.