Powell: – Trump er en skam

Det kommer fram i lekkede eposter.

SKEPTISK: Coling Powell har lite pent å si om Donald Trump. Foto: AP Photo / Susan Walsh / NTB scanpix
SKEPTISK: Coling Powell har lite pent å si om Donald Trump. Foto: AP Photo / Susan Walsh / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell kaller Donald Trump «en skam for nasjonen» og antyder at Det republikanske partiet er på sammenbruddets rand, ifølge lekkede eposter.

Den tidligere generalen var utenriksminister i George W. Bushs første presidentperiode, og det er dermed hans eget parti han nå mener er i ferd med å rase sammen.

Trump og Clinton

– Vi må alle begynne å stemme for USA, ikke stemme på partiene våre. Trump tar inn vann. Han har verken en republikansk eller engang en konservativ filosofi. Vi trenger en revolusjon, og den kommer til å begynne med at det republikanske partiet slik vi kjenner det, bryter sammen, skriver Powell til en tidligere rådgiver.

– Det er ikke nødvendig å diskutere dette med deg, men Trump er en skam for landet og en internasjonal paria. Å fortsette å kalle ham idiot, bare oppildner ham, skriver han om republikanernes presidentkandidat.

I epostene fra Powell som nå er lekket, skriver han også at han setter lite pris på at Hillary Clinton forsøker å likestille sin bruk av en privat epostserver mens hun var utenriksminister med hans bruk av privat epost da han hadde det samme embetet.

Ingen kommentar

Buzzfeed News var tirsdag først ute med å omtale Powells eposter, som ble lekket ut på nettstedet DCLeaks.com. Den 79 år gamle tidligere statsråden og forsvarssjefen har ikke svart på henvendelser fra Buzzfeed om å kommentere de lekkede meldingene.

DCLeaks har blitt beskyldt for å være en kanal for hackere knyttet til russisk etterretning. Nettstedet har som uttalt mål å avdekke misbruk av politisk makt og hat tidligere offentliggjort eposter fra andre politiske figurer i Washington.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer