Powell advarer mot å skade Arafat

USAs utenriksminister Colin Powell presiserer at den amerikanske regjeringen ikke vil støtte en eventuell israelsk aksjon for å skade eller likvidere Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- President Bush har gjort det klart at han vil motsette seg alle forsøk på å skade Arafat. Og presidenten er overbevist om at han har en garanti fra Israels statsminister Sharon for at det ikke vil bli gjort slike forsøk, sa Powell i et intervju med den amerikanske TV-stasjonen ABC fredag kveld.

Powell mener konsekvensene av et angrep på Arafat «vil bli betydelige», og sier dette er grunnen til at Bush har formidlet sitt syn til statsminister Ariel Sharon.

Fredag sa Sharon at han ikke lenger følte seg forpliktet av sitt gamle løfte om ikke å skade Arafat, som er palestinernes folkevalgte president.

Den palestinske statsministeren Ahmed Qurie legger skylden på USA for Sharons utspill. Han mener den israelske statsministeren føler at han har større spillerom etter at president Bush i forrige uke godkjente Israels planer om å annektere deler av Vestbredden, og gikk god for prinsippet om at palestinerne som flyktet da Israel ble opprettet i 1948, aldri skal få vende tilbake.

(NTB)

ADVARER: Colin Poewll.