Powell advarte Bush

Mener USA sendte altfor få soldater til Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere utenriksminister Colin Powell rådet president George Bush til å sende flere tropper til Irak, men han ble ikke hørt.

Powell forteller i et tv-intervju i dag at han flere ganger påpekte at USA trengte sterkere styrker for å lykkes i krigen i Irak.

- I et møte med general Tommy Franks, forsvarsminister Donald Rumsfeld og presidenten, understreket jeg at jeg mente vi trengte større styrker, sier Powell til ITV.

Franks var hovemannen i å utarbeide planen for invasjonen av Irak.

Forventet enklere seier

Mange militære eksperter har flere ganger påpekt at amerikanernes styrker i Irak ikke er sterke nok til å vinne krigen de kjemper.

- Presidentens rådgivere mente størrelsen på styrkene var bra. De føler kanskje det fortsatt. Noen av oss mener den ikke er stor nok, det mener jeg. Mitt syn er at vi skulle hatt flere soldater der, konflikten er ennå ikke over.

Powell mener Bush og hans rådgivere ikke hadde forestilt seg en så langvarig konflikt som invasjonen av Irak har vist seg å bli.

- De forventet seg en annen utvikling etter at Bagdad falt. Det viste seg å bli ikke akkurat slik de hadde ventet seg, sier Powell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer