Powell avfeier all kritikk

USAs utenriksminister Colin Powell avviser all kritikk av sin Irak-presentasjon i FN før Irak-krigen - til tross for en ny sterkt kritisk rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Colin Powell sier han fortsatt står bak sin presentasjon for Sikkerhetsrådet om trusselen fra Iraks masseødeleggelsesvåpen.

Det til tross for at en rapport som ble offentliggjort torsdag, av Carnegie-stiftelsen, konkluderer med at «tjenestemenn i administrasjonen systematisk mistolket trusselen fra Iraks masseødeleggelsesvåpen og dets ballistiske rakettprogram». Mange 'kanskje' og 'muligens' ble utelatt i presentasjonen, ifløge Carnegie.

På spørsmål om en kommentar til Carnegie-rapporten sier Powell at han fortsatt føler seg sikker på det han presenterte for Sikkerhetsrådet i februar i fjor.

På direkte spørsmål om han ville formulert seg noe annerledes i talen sin i dag, svarer Powell et ganske blankt nei, til tross for den sterke kritikken.

- Jeg er sikker på det jeg presenterte i fjor, og etterretningstjenesten er sikker på det materialet de ga meg.

- Jeg representerte dem. Dette var informasjon de presenterte til Kongressen. Det var informasjon de hadde presentert offentlig og de står bak den. Og denne saken er ennå ikke ferdig, sa Powell torsdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer