Powell USAs utenriksminister

Colin Powell - mannen som vant Gulfkrigen - blir USAs første svarte utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Powell var sjef for USA væpnede styrker under Bush senior (1988-92) og under deler av Clintons første periode som president. Å gjøre denne utnevnelsen til den første kan være et forsøk fra den kommende Bush-administrasjonen på å få sendt et signal om forsoning og samarbeid til demokratene etter den bitre og langvarige striden om valgresultatet.

Powell var en av hovedhjernene bak «Operation Desert Storm», det gigantiske angrepet som i løpet av kort tid knuste Iraks militære styrker, på den tiden en av verdens største stående hærstyrker.

Mange har ment at han kunne blitt USAs første svarte president. Men fjorårets fremste ikke-kandidat til presidentvervet har tidligere oppgitt at hensynet til familien gjør at han ikke ønsker sjefsstolen i Det hvite hus.

Den populære generalen vil være en viktig brikke for Bush. I motsetning til sjefen, som kun har vært utenfor USAs grenser tre ganger, er Powell bereist mann med, og spesielt godt kjent i NATOs korridorer.

Bush jobber nå med å få rekruttere demokrater til sin regjering. Tidligere senator Sam Nunn fra Georgia har allerede sagt nei til jobben som forsvarsminister, mens Bush i går prøvde å rekruttere senator John Breaux fra Louisiana til jobben som energiminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer