Powell utsetter Arafat-møte

Møtet mellom USAs utenriksminister Colin Powell og palestinernes leder Yasser Arafat er blitt utsatt med minst 24 timer, som følge av selvmords-bomben i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder CNN, som siterer palestinske kilder. Møtet skulle egentlig finne sted lørdag.

Utsettelsen er en følge av selvmordsaksjonen i Vest-Jerusalem, der minst seks mennesker ble drept og mer enn 60 skadet.

Powell hadde knapt avsluttet sitt første møte med statsminister Ariel Sharon, da den kraftige selvmordsbomben eksploderte i hjertet av det jødiske Vest-Jerusalem i dag.

Det hvite hus krevde at Yasser Arafat må fordømme selvmordsangrepet og opplyste at det planlagte møtet mellom Powell og Arafat lørdag kunne bli avlyst. Powell skulle selv få avgjøre om han skal reise til Ramallah.

Den amerikanske utenriksministeren kom tomhendt ut fra et fire timer langt møte med statsminister Ariel Sharon tidligere fredag, og sa at det er nødvendig med mer tid for å komme fram til en tidsramme for avslutningen av den israelske offensiven på Vestbredden.

Selvmordsbomben i Jaffagaten fredag ettermiddag vil gjøre det enda vanskeligere for Powell å overtale den israelske regjering til å trekke de militære styrkene ut av de palestinske byene.

- Dette er et signal om terror og død fra palestinerne til utenriksminister Colin Powell, som nettopp har startet sine våpenhvilesamtaler, sa en israelsk regjeringstalsmann etter bombeaksjonen.

I en kommentar fra Det hvite hus het det at bombeaksjonen ikke vil hindre USAs arbeid med å få i stand en våpenhvile i Midtøsten. Presidenten vil ikke la seg stanse på grunn av dette angrepet, het det.

(Dagbladet.no-NTB-DPA-Reuters-AFP)

<B>I ISRAEL: </B>USAs utenriksminister Colin Powell håndhilser på en israelsk offiser.<br>Foto: AP/SCANPIX
<B>60 SÅREDE:</B> Minst seks ble drept og mer enn 60 mennesker ble såret av selvmordsbomben.<br>Foto: EPA/SCANPIX
<B>GJENNOMSØKES:</B> Åstedet og bussvraket etter selvmordsbomben gjennomsøkes av israelsk politi.<br>Foto: REUTERS/SCANPIX