Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Powellpoint

Utenriksminister Colin Powell holder multimediashow for FNs sikkerhetsråd i ettermiddag. Verden skal vinnes for krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA hevder at Saddam Hussein fortsatt har våpen for masseødeleggelse og at det er all grunn til å angripe Irak. Verden har ikke latt seg overbevise.

Derfor kommer USAs respekterte utenriksminister Powell, helt fra generaljobben under Golf-krigen i 1991, til FNs sikkerhetsråd i ettermiddag.

Møtet åpner klokka 16.15 norsk tid. Et kvarter senere skal Powell etter planen vise rådet og tv-seerne i mange land video og lysbilder han mener beviser at Saddam ikke har kvittet seg med de ulovlige våpnene.

Skepsis

Han går trolig rundt i salen prydet av Per Kroghs store veggmaleri med en trådløs mikrofon, skriver CNN. Lekkasjene forteller at tilhørerne også får del i lydbåndopptak av samtaler amerikansk etterretning har snappet opp. Der forteller angivelig irakiske offiserer hvordan de lurer FNs våpeninspektører.

Powell møter en forsamling der flere er skeptiske. 12 land lar sine utenriksministre ta plassen i Sikkerhetsrådet. Tysklands Joschka Fischer og Frankrikes Dominique de Villepin vil nok høre ekstra nøye etter. Begge har sagt det er uaktuelt å støtte et angrep.

Iraks ambassadør Mohammed Aldouri sitter ved siden av utenriksminister Jack Straw fra Storbritannia, USAs mest trofaste støttespiller.

Det er ventet at Powell vil tale i halvannen time. TV 2 besluttet i formiddag å sende FN-møtet direkte, opplyser nyhetssjef Knut Andreas Skogstad til Dagbladet.no.

- Vi vurderer talen som svært viktig i forhold til krigsfaren, sier Skogstad. - Selv om den foregår på engelsk og vi naturleg nok ikke kan tekste på direkten, vurderer vi det slik at et stort publikum vil ha både interesse og utbytte av sendingen.

Dagbladet.no gir deg løpende dekning av Powells tale

Sjekk også FNs overføring på nettet her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media