-  PowerPoint gjør deg dum

Næringslivets presentasjonsfavoritt forenkler og fordummer, mener Yale-professor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Programmet er direkte ondt, og kan føre til at katastrofale beslutninger blir truffet, mener Edward R. Tufte, som er professor ved Yale-universitetet. Forskerveteranen har presentasjonsteknikk og grafisk design som to av sine spesialområder, og mener at presentasjonsprogrammet ødelegger, dominerer og trivialiserer innholdet. Han sammenlikner en PowerPoint-presentasjon med et stykke på skoleteateret:

Det er mye støy, framdriften er treg, og innholdet er forenklet.

Nyhetsbrevet MandagMorgen har snakket med flere norske PowerPoint-brukere som til dels sier seg enige i kritikken fra Yale-professoren.

Blendende funksjonalitet

-  Intelligent bruk av PowerPoint er å bruke det til å dekke over dårlig innhold. Hvis forfatteren vet at innholdet er svakt, er det faktisk intelligent av forfatteren å bruke PowerPoint, sier direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim.

Amanuensis i IT-ledelse ved Handelshøyskolen BI, Ragnvald Sannes, mener mange IT-ledere synes det er vanskelig å ta beslutninger basert på PowerPoint, fordi presentasjonene er veldig fokusert på stikkord, flashy layout og faguttrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer