PR-kjendis «tappet» jentas Facebook-info

Informasjon fra 16-åringens Facebook-profil, innhentet av PR-rådgiver Elizabeth Hartmann, er nå en del av forsvarerteamets strategi for å styrke Rune Øygards troverdighet.

BEKREFTER: - Fordi Mette Yvonne Larsen ikke er på Facebook har jeg og noen andre innimellom gitt henne et innblikk i hva som står på siden, sier Elizabeth Hartmann til Dagbladet om 16-åringens Facebook-profil. Foto: Dagbladet
BEKREFTER: - Fordi Mette Yvonne Larsen ikke er på Facebook har jeg og noen andre innimellom gitt henne et innblikk i hva som står på siden, sier Elizabeth Hartmann til Dagbladet om 16-åringens Facebook-profil. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): I retten i går kom det fram at Rune Øygard og den fornærmede 16-åringen har hatt en svært spesiell tone. Øygard har blant annet skrevet i en sms til jenta der det står: «(...) Jeg elsker deg og bare deg».

- Det var en del av sjargongen vår, det sa jeg mange ganger, sa ordføreren i retten i går.

Seinere vil hans forsvarer Mette Yvonne Larsen bruke informasjon fra jentas Facebook-side for å vise at hun hadde en lignende tone også med andre.

- Når bevisførselen går videre vil man høre om en sjargong, ikke bare mellom disse to, men også ellers. Blant annet har vi Facebook-utskrifter som kan vise noe lignende, sier Larsen.

- Ga henne innblikk For å hente ut denne informasjonen, har hun blant annet fått hjelp av Øygards nære venn, den profilerte PR-rådgiveren Elisabeth Hartmann.

- Det stemmer. Fordi Mette Yvonne Larsen ikke er på Facebook har jeg og noen andre innimellom gitt henne et innblikk i hva som står på siden, sier Hartmann til Dagbladet.

I RETTEN: Forsvarer Mette Yvonne Larsen vil bruke informasjon fra jentas Facebook-side i retten. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I RETTEN: Forsvarer Mette Yvonne Larsen vil bruke informasjon fra jentas Facebook-side i retten. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg kan bekrefte at jeg ble venn med henne på Facebook. Det var hun som ønsket å bli venn med meg, det er en god del år siden, sier hun.

Hartmann understreker at hun aldri har vært hyret som Øygards PR-rådgiver, men bekrefter at han har snakket med henne i stormen som har stått på. Forsvaret har stevnet henne som vitne.

- Dette er noe vi ikke ønsker å kommentere nå, skriver advokatfullmektig Martin Eiebakke i en sms til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår går Facebook-informasjonen opptil ett år tilbake i tid.

STRID: Rune Øygard og 16-åringen har forklart seg nærmest stikk motsatt i retten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STRID: Rune Øygard og 16-åringen har forklart seg nærmest stikk motsatt i retten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer