Sigve Brekke henter inn ytterligere hjelp til sin kommunikasjonsavdeling.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Iván Kverme</span>
Sigve Brekke henter inn ytterligere hjelp til sin kommunikasjonsavdeling. Foto: Iván KvermeVis mer

PR-krig mot Gunn Wærsted

I striden mot sin egen styreleder har Sigve Brekke hyret inn flere PR-selskaper. Sist inn er Morten Woldsdal, rådgiveren til direktøren Brekke sparket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens styret i Telenor i går formiddag samlet seg på Fornebu, gikk PR-nestor Hans Geelmuyden langt i å antyde at lekkasjene til mediene den siste uken kommer fra konsernsjef Brekke selv, godt assistert av kommunikasjonssjef Severin Roald.

Drittpakke

«Konsernsjefen har også anledning til å be kommunikasjonsdirektøren koke sammen en drittpakke mot styret. Det er til og med lov for kommunikasjonsdirektøren, hvis han føler ubehag over selv å levere drittpakken, å be Claus Sohnberg og PR-byrået Zynk å kontakte Dagens Næringsliv og stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet for å fortelle konsernsjefens historie», skrev Geelmuyden på sin blogg i går.

Hans Geelmuyden bisto tidligere finansdirektør Richard Olav Aa under Vimpelcom-krisen.

Mens Gunn Wærsted ser ut til å stå uten profesjonell hjelp i konflikten, har kommunikasjonsbyrået Zync – som er kjent for sine politiske koblinger spesielt mot Arbeiderpartiet – jobbet for Sigve Brekke. Det kommer frem av en artikkel i Finansavisen tirsdag.

- Vi overlater til kundene å kommentere på kundeforhold, var den meget korte kommentaren fra Zync-sjef Claus Sonberg til Finansavisen.

Styrker PR-laget

Nå viser det seg at PR-laget er ytterligere styrket i Sigve Brekkes kommunikasjonsavdeling – ved å hyre inn PR-guru Morten Woldsdal i Leidar Consulting.

Inntil for få måneder siden bisto Woldsdal tidligere juridisk direktør Pål Wien Espen i hans konflikt med Telenor og Sigve Brekke – en strid som Wien Espen tapte tross god PR-hjelp fra Woldsdal. Espen måtte forlate Telenor. Det skjedde samme dag som en velplantet drittpakke om ham og tidligere finansdirektør ble lekket til Dagens Næringsliv.

Nå har Woldsdal byttet side. Flere kilder kunne i går fortelle Finansavisen at han jobber for Sigve Brekke. De er nå bekymret for hvordan PR-rådgiveren nå vil behandle den fortrolige informasjonen han har fått fra sin tidligere klient, som har ligget i åpen strid med Telenor-sjefen.

- Jeg kan bekrefte at jeg har fått et oppdrag for Telenors kommunikasjonsavdeling, sier Morten Woldsdal til Finansavisen.

- Kan du ikke si noe mer konkret om hva oppdraget går ut på? Har du selv hatt kontakt med Sigve Brekke eller Gunn Wærsted i denne saken?

- Det har jeg ikke anledning til å komme inn på. Da må du snakke med Telenors kommunikasjonsavdeling, sier Woldsdal til Finansavisen.

Kommunikasjonsavdeling på 24 personer

Telenors 24 personer store kommunikasjonsavdeling svarer følgende via Glenn Mandelid:

«Telenors egen kommunikasjonsavdeling håndterer kommunikasjonsarbeidet i Telenor. I noen tilfeller har kommunikasjonsavdelingen likevel behov for ekstern rådgivning og bistand. Derfor har vi rammeavtaler med et lite utvalg PR rådgivere, inklusive Morten Woldsdal».

Andre økonominyheter:
Stjerneanalytiker slakter Brekke: - Dårlig dømmekraft
Iskaldt mellom Telenor-topper på fredsprisutdeling