Praiet taxi - ble gjengvoldtatt

En 19-årig kvinne ble voldtatt etter å ha satt seg i en taxi i Oslo sentrum i natt. Etter noen kvartaler stanset drosja, og tre menn dro henne over i en annen bil hvor de fullbyrdet voldtekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen satt i kveld i avhør hos politiet. Ifølge hennes forklaring hadde drosjen taxilys på taket og taksameter. Etter å ha stått i drosjekø på Stortorvet i 03-tida, ble hun plukket opp av en grå Mercedes som så ut som en helt ordinær drosje.

Bilen kjørte henne noen få kvartaler bort og stanset ved fortauet. Tre menn dro henne ut, og tvang henne inn i en bil som ventet like ved. En halvtime seinere ble hun kastet ut av bilen på Torshov.

- I bilen byttet de tre mennene på å utføre det vi klassifiserer som fullbyrdet voldtekt. En fjerde mann i bilen deltok ikke, sier vaktleder Johan Gundersen ved Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Dårlig signalement

I kveld har kvinnen sittet i et timelangt avhør. Hun har også kjørt samme rute med politiet og forklart seg detaljert om hendelsen.

- Ut fra beslagene vi har gjort og hennes forklaring, tror vi at kvinnen forklarer seg sannferdig, sier Gundersen til Dagbladet.no.

19-åringen var beruset og har ikke klart å gi et godt signalement av sjåføren som kjørte den angivelige drosja, voldtektsmennene eller sjåføren deres. Hun forteller at de snakket gebrokkent norsk til henne og utenlandsk seg imellom. Hun beskriver utseendet deres som pakistansk-liknende. Det samme gjelder den angivelige drosjesjåføren.

Samarbeider med Oslo Taxi

Etter å ha blitt kastet ut på Torshov, kontaktet hun venner som bor i nærheten.

- Hun var medtatt og sliten da vi kom til stedet. Hun var noe beruset, men ikke mye, sier Gundersen.

Oslo Taxi samarbeider med politiet for å oppklare gjengvoldtekten.

- Vi har vært i kontakt med politiet for å få opplysningene de har, men det er veldig sparsommelig. Hvis dette var en av våre taxier, vil vi gjøre hva vi kan for å finne sjåføren, sier Viggo Johansen, leder i Oslo Taxi til Dagbladet.no.

Aldri hørt liknende

- Så langt er det ingenting som tyder på at dette var en av våre biler. Hvis det virkelig var en drosje, kunne det vært fra hvilket som helst selskap i Oslo-området.

Johansen opplyser at flere taklys er stjålet fra bilene til Oslo Taxi.

- Hvis bilen var en drosje på jobb, kan det finnes elektroniske spor. Vi håper også at de andre i drosjekøen kan ha sett noe. Vi vurderer å sende ut en melding til våre sjåfører i tilfelle noen har sett noe av interesse, sier Johansen.

Han har aldri hørt at en drosje skal være brukt i forbindelse med voldtekt.