Praktfange etterlyst som farlig

Antatt nestkommanderende i A-gjengen, Arfan Quaeder Bhatti, er etterlyst av politet som farlig, etter at han ikke vendte tilbake til Ila landsfengsel og sikringsanstalt 11. januar etter permisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette til tross for at Bhatti 9. januar ble løslatt på prøve fra den samme anstalten.

Bhatti sonet en dom på tre og et halvt års fengsel fra Oslo byrett i 1999. Den var altså ferdigsonet 9. januar, en avgjørelse fattet i Fengselsstyret. Men samme dag ble pakistaneren overført til sikring på bakgrunn av en høyesterettsdom fra 1998.

Bhattis advokat, John Christian Elden, reagerer kraftig både på etterlysningen og overføringen til sikring i fengsel på Ila samtidig som Bhatti ble løslatt fra soning.

Gjengkrigen

Advokaten går nå rettens vei, både for å få avlyst etterlysningen og for å få dom for at Bhatti ikke lenger skal være undergitt sikring.

- Jeg mener at det er gjengbråket i Oslo som egentlig ligger til grunn for at Bhatti overføres til sikring. Han er i rapporter karakterisert som en praktfange.

Klienten har hatt frigang det siste halve året. Han er altså funnet verdig til prøveløslatelse. Det innebærer, ut fra Justisdepartementets nye retningslinjer, at det ikke foreligger noen sterk fare for gjentakelse.

Voldsdømt

- Det betyr samtidig at vilkårene for å pågripe Bhatti og sette mannen inn på sikring på Ila heller ikke er til stede.

- Jeg har anmodet om en midlertidig avgjørelse i retten inntil saken kommer opp til hovedforhanding, sier Elden.

Bhatti skulle meldt seg tilbake på Ila 11. januar for å begynne sikringen. Det gjorde han ikke. Etter ei uke valgte politiet å etterlyste mannen gjennom media. Han er dømt for vold og utpressing samt vold mot politiet.

<B>PÅ FRIFOT:</B>Arfan Quaeder Bhatti(23)vendte ikke tilbake til fengselet etter endt permisjon.