DØDE: Dianna Hanson (24) jobbet frivillig som en praktikant ved Cat Haven i California da hun ble drept. Ifølge etterforskerne hadde hun ikke lukket døra til løvens bur skikkelig. Foto: AP Photo/NTBScanpix/Paul Hanson
DØDE: Dianna Hanson (24) jobbet frivillig som en praktikant ved Cat Haven i California da hun ble drept. Ifølge etterforskerne hadde hun ikke lukket døra til løvens bur skikkelig. Foto: AP Photo/NTBScanpix/Paul HansonVis mer

Praktikanten Dianna (24) lukket ikke døra til løveburet skikkelig

Ble drept av 250 kilo tunge Cous Cous.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24 år gamle Dianna Hanson fra Seattle ble den 6. mars i år drept av en løve i den private dyreparken Cat Haven, der hun jobbet frivillig som praktikant.

En av sheriffens tjenestemenn skjøt løven for å få ham unna Diannas livløse kropp. Da var det ikke klart hvorfor Dianna var innenfor løvens innhegninger. Nå er etterforskningen av saken avsuttet, og familien har fått svar.

Ulykke Steve Wilkins, sheriff i Fresno County sier at de har konkludert med at det var en ulykke.

- Vi har funnet ut at det var en ulykke, og at parkens eier ikke har gjort noe kriminelt, sier Wilkins.

Wilkins forteller at den 24 år gamle frivillige arbeideren ved Cat Haven skulle rengjøre buret til den afrikanske løven Cous Cous da angrepet skjedde. Hun hadde ikke lukket døra til buret der løven skulle være skikkelig.

Hansons familie har blitt holdt oppdatert under etterforskningen, forteller Wilkins, og de har fått vite konklusjonen.

Brukket nakke Cous Cous var 250 kilo tung da han rømte fra det delvis lukkede buret og angrep Hanson, som døde umiddelbart. Dødsårsaken var en brukket nakke, ifølge obduksjonen.

Hansons familie fortalte nyhetsbyrået AP i mars at de ikke trodde at parken i Dunlap i California ikke hadde brutt noen regler.

- Vi er takknemlige for at hun ikke led. Det var ikke et ondsinnet angrep, da hadde det vært sår og bitemerker på nakken hennes, og det var det ikke, sier Paul R. Hanson, broren til Dianna.

Hanson hadde jobbet som en praktikant i to måneder på Cat Haven da ulykka skjedde. Hennes far, Paul Hanson, beskriver sin datter som en fryktløs fan av de store kattene, og at hennes mål var å jobbe med dyrene i en dyrehage.

Han har fortalt CNN at Cous Cous var hennes favorittløve.

- Hun døde da hun gjorde det hun elsket, sier han.

Løven Cous Cous ble fem år gammel

COUS COUS: Den afrikanske løven Cous Cous drepte Dianna tidlig i mars i år. Etterforskerne har konkludert med at det var en ulykke. Foto: AP Photo/Project Survival Cat Haven/NTBScanpix
COUS COUS: Den afrikanske løven Cous Cous drepte Dianna tidlig i mars i år. Etterforskerne har konkludert med at det var en ulykke. Foto: AP Photo/Project Survival Cat Haven/NTBScanpix Vis mer