Praktikanten som vant odelsgutten

SØRUMSAND (Dagbladet): Veronica Orderud (27) kom til Orderud gård som praktikant sammen med bygdas veterinær. Hun reiste aldri fra gården, hvor hun fant kjærligheten med den 18 år eldre odelssønnen. I vår skulle hun tatt eksamen på Veterinærhøgskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi byttet pistol»

Mens halvsøsteren Kristin (26) var blond og utadvendt, er Veronica en helt annen type. Stille og hjemmekjær. Mørk og liten. Mens søsteren likte å vise seg fram og drømte om en karriere som modell, fant Veronica drømmeprinsen på Orderud gård.

Venner av paret forteller at Per Kristian elsker sin kone svært høyt. Han var svært stolt av å være gift med Veronica.

Svært nedbrutt

Bare noen uker etter det første møtet ble de to et par.

Ved siden av driften av gården og fellesinteressen for hunder, ønsket Oslo-jenta å få seg en høyere utdannelse som ektemannen.

I vår skulle hun tatt eksamen på Veterinærhøgskolen i Oslo. Våren ble ikke slik som Veronica hadde tenkt. I går kveld satt hun i politiets forvaring for første gang i sitt liv, siktet for medvirkning til tre overlagte drap. Hun ønsket selv Frode Sulland som advokat.

- Hun er selvsagt svært nedbrutt. Det er jo en forferdelig situasjon å sitte i avhør når man er siktet for noe slikt, sier Sulland.

Forholdet mellom Veronica og Per Kristian er svært nært. Det første ektemannen gjorde idet han ble klar over at politiet også hadde siktet Veronica for overlagt drap, var å reagere med fortvilelse.

Dagbladet får bekreftet at han om mulig ble enda mer fortvilet over at politiet hadde siktet kona, enn selve siktelsen mot ham selv.

Sammen i sorg

De to er lite sammen med andre par i bygda. De dyrker interessen for hunder og får avlastning på gården av en ung bosnier. Til sammen har de vel 20 kyr.

Bildene av Veronica og Per Kristian Orderud, idet de kom gående etter kistene i begravelsen, viser et ektepar knust av sorg og fortvilelse. En hustru som forsøker å støtte sin nedtrykte ektemann.

God støtte

Slektninger av Per Kristian Orderud forteller til Dagbladet at Veronica har vært en meget god støtte for ektemannen de tre siste ukene. Under begravelsen i Blaker kirke 3. juni holdt hun armen rundt sin ektemann under seremonien.

I dag, bare noen dager etter begravelsen, er de sammen siktet for medvirkning til overlagt drap.