Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Praktvillaer for 100 millioner på tvangssalg

Oslo byfogd har bestemt at en kjempevilla i Holmenkollen til 70 millioner skal tvangsselges. Det samme tvangssalget gjelder en byvilla på Frogner til 30 millioner.

Holmenkollveien 109: Har vært forsøkt solgt siden 2014, Foto: Lifestyle.
Holmenkollveien 109: Har vært forsøkt solgt siden 2014, Foto: Lifestyle. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Lillian Olsson (43) har klart å utsette tvangssalg av sin store privateiendom i Holmenkollveien 109 i snart et helt år. Nå er det imidlertid ingen nåde.  

Ifølge Finansavisen har dommer Ole Christian Wenstøp Sørensen ved Oslo byfogd avsagt kjennelse om tvangssalg etter begjæring fra SEB-megler Stian Larsen og hans selskap Abagust.

Holmenkollen og Frogner Tvangssalget omfatter i tillegg til Holmenkollveien 109, som Olsson i lang tid har varslet at var i ferd med å bli solgt, også Olssons byvilla i Sigyns gate 3 på Frogner. Eiendomsmegler Anders Langtind har i lang tid forsøkt å finne kjøpere til denne eiendommen til en pris Olsson har kunnet akseptere, men det har ikke lykkes å få til et salg.

På Holmenkollveien 109 hviler det pantsatte krav på totalt 57 millioner, hvorav Bank2 og Landkreditt utgjør 30 og 16 millioner. Olsson har tidligere hevdet overfor Finansavisen at samlet gjeld utgjør 22 millioner.

Har lovet salg lenge Hun har imidlertid i lang tid hevdet overfor både Finansavisen og sine kreditorer at hun er i ferd med å selge Holmenkollveien 109. Hun har også hevdet at hun har salg i boks til en utenlandsk kjøper som vil betale 70 millioner.

Kreditor Stian Larsen, som ikke har fått tilbake de 2,5 millionene han lånte til Olsson, har imidlertid ikke sett snurten av pengene, og nå er tålmodigheten slutt.

Fortsatt hevder imidlertid Olsson at Holmenkollveien 109 er solgt. I en e-post til Finansavisen i går skrev hun: «Det er riktig at det foreligger en beslutning fra byfogden etter en begjæring fra Stian Larsen/Abagust. Hans engasjement er på 2,5 millioner kroner pluss renter og han har svært god sikkerhet og betydelig overdekning. Jeg har solgt eiendommen i Holmenkollveien og skal ha visning i Sigyns gate 3 i morgen og på onsdag».

I tillegg til pengeheftelsene på eiendommen i Holmenkollen ble det i fjor høst tatt utleggsforretning fra Holtefjell VVS for 90.000 kroner, mens DNB har tatt utlegg for 191.500 kroner, skriver Finansavisen.

I Sigyns gate er det registrert pant for 33 millioner kroner hvorav det seneste registrerte pantet er 1,5 millioner til fordel for Bank2. Dette ble tinglyst samme dag som tvangssalg ble besluttet.

Flere nyheter: - Dette er gode steder for kjøp av utleiebolig
105 kvm i Ullevål Tårn gikk for 11,23 millioner kroner
150 kvm solgt for 19 mill - gikk 40 prosent over takst