Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Preben og Sven stoppet med falske Finn.no-billetter

Nå er jule- og nyttårsferien ødelagt. - Lufthansa forsikret oss at billettene var ekte før vi kjøpte dem.

VISTE SEG Å VÆRE FALSKE: Kompisene Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen kjøpte det som viste seg å være falske billetter. De hadde forsikret seg med Lufthansa om at de var ekte, men da de skulle sjekke inn i dag sa Lufthansa at var ikke ekte likevel. Foto: Eirik Helland Urke
VISTE SEG Å VÆRE FALSKE: Kompisene Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen kjøpte det som viste seg å være falske billetter. De hadde forsikret seg med Lufthansa om at de var ekte, men da de skulle sjekke inn i dag sa Lufthansa at var ikke ekte likevel. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen så fram til varme strender i Thailand til jul og nyttår, men det ser ut til å bli tanken for de to kompisene, for da de troppet opp på Gardermoen i dag gikk det galt.

- Vi fant billettene på Finn.no til 5500 kroner per stykk som skulle selges grunnet sykdom. Vi fikk billettene tilsendt på mail før vi sendte pengene, så ringte vi Lufthansa og fikk bekreftet at billettene var ekte, sier Tveit til Dagbladet.

- Helt jævlig - Etter at alt virket sikkert og bekreftet overførte vi penger, men da vi kom på flyplassen fikk vi beskjed om at vi bare kunne glemme å reise til Thailand og at vi hadde blitt svindlet, forteller han videre.

Tveit sier de møtte flere andre på flyplassen som kunne fortelle at de hadde blitt svindlet.

- Til tross for at Lufthansa forsikret oss om at billettene var ekte og gyldige, er det total ansvarsfraskriving fra dem nå. Vi får ikke dekt hotell eller noen ting nå, sier han.

- Dette er helt jævlig. Vi har vært klar for å feire jul og nyttår i Thailand, og så står vi nå på Gardermoen og ikke vet hva vi skal gjøre. Det blir for dumt å dra hjem og anse pengene som tapt, slik Lufthansa sa vi måtte gjøre, sier Tveit.

- Langt hjemmefra Ifølge han kostet billettene opprinnelig 26 000 kroner, som skal ha blitt betalt med et kredittkort som ikke eksisterte.

- Vi vet ikke hva vi skal gjøre nå. Det koster jo 14 000 - 17 000 kroner for nye billetter, og det har vi ikke råd til. Jeg synes det uansett blir feil å gjøre det når Lufthansa sa at alt var på stell, sier han.

Mennene har vært hos politiet og anmeldt saken. Politiet har flere anmeldelser på saken i dag. De vil bli overlevert til Rogaland politidistrikt som får saken i morgen, opplyser vaktleder ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.

- Nå aner vi ikke hva vi skal gjøre i Oslo. Det er jo langt borte fra hjemme. Vi har også fått venner til å reise fra Australia for å møte oss i Thailand. De vil nok bli veldig skuffa.

Daglig leder i Lufthansa Norge, Terje Grue, har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!