Predikanten og skolelæreren

Rollene i Arbeiderpartiet er byttet om. Mens Jens Stoltenberg i helga var på «signingsferd» som statsministerkandidat i Nord-Norge, måtte partileder Thorbjørn Jagland ta til takke med et «bakgårdsarrangement» på Youngstorvet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jens Stoltenberg bruker nå hele sin politiske tyngde for å overbevise tvilere i alle leirer om at landet trenger gasskraftverk så fort som mulig. Som den reineste svovelpredikant trollbandt han i går så vel troende som tvilende partifeller i Nordland.

Stoltenberg viser nå med all tydelighet at han ønsker å møte gasskraftmotstanderne høyt på banen. At partiet er fullt av tvilere, er ingen hindring:

- Vi har lært oss til å leve med uenighet i partiet, sier Stoltenberg om oppropet mot forurensende gasskraftverk som kjente Ap-politikere gikk ut med i Dagsavisen i går.

- Uansett er jeg jo nødt til å stemme for det jeg er for.

En svært offensiv Stoltenberg tok full kontroll over årsmøtet i Nordland Arbeiderparti. I sitt første offisielle møte med Ap's grasrot etter at han ble oppgradert til statsministerkandidat, brukte han mesteparten av sin energi på å snakke varmt for gasskraftverk.

Begriper ikke

- Jeg begriper ikke at noen synes det er mer miljømessig moralsk at vi sender gassen vår til Nederland for så å kjøpe den tilbake, enn at vi produserer kraften selv. Jeg har aldri stått opp så tidlig om mårran at jeg skjønner det, tordnet Stoltenberg og høstet kraftsosialistisk applaus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer