Preget Hosein tilbake i Faresgrillen

Tydelig preget av alvorlige følelser viste Gamal Hosein (37) retten rundt i Faresgrillen der politiet mener han kvalte og gjemte kona Gry (28).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var tungt å se igjen grillen, sa den drapstiltalte tobarnsfaren til NTB, etter at han hadde vist tingretten rundt i Faresgrillen. Påtalemyndigheten mener at han i Faresgrillen kvalte og gjemte kona Gry, en gang mellom klokka 14.30 og 16.00 lørdag 13. januar i fjor.

Skien og Porsgrunn tingrett fikk også se plassen som politiet mener er det sannsynlige dumpestedet i Skienselva natt til 14. januar i fjor, og Promenaden i Porsgrunn der Gry Hosein ble funnet 6. mars i fjor.

Kott og kjeller

Inne i Faresgrillen brukte retten god tid på kottet. Rommet er en kvadratmeter stort og ligger vegg i vegg med kundetoalettet innerst i lokalet.

Bak døra, som slår innover og som kun kan låses fra utsiden med et skrujern, skal Gry ha blitt gjemt fram til grillen stengte ved 23-tida, mener politiet.

Markeringer fra to likhunder gjorde at drapsetterforskerne konkluderte med at Gry ble gjemt i kottet. Gulvet er undersøkt for biologisk materiale, uten funn.

Forsvarer John Christian Elden hevder at markeringene fra hundene er usikre.

Nyttig for retten

- Det var tøft for ham. Han var alvorstynget, sa medforsvarer Karen Forbrigd etter befaringen torsdag.

- Men det var ikke noe med Hoseins guiding inne i grillen som tilsier at han oppfatter dette som et åsted for en kriminell handling, sier forsvarer John Christian Elden til NTB.

Aktor, politiadvokat Jon Borgen sier at han ikke vil gi noen psykologisk vurdering av Hoseins oppførsel inne i Faresgrillen, men legger til:

- Det hele forløp greit og befaringen var nyttig for retten.

Elden fikk også med seg retten ned i kjellerlokalene i Faresgrillen.

- Poenget var å vise at det er mange rom i lokalet som ville vært mer naturlige gjemmeplasser for et lik enn det vesle kottet, sier Elden til NTB.

Bilspor på bilde

På veien mellom Skien og Porsgrunn fører en grusvei ned til Lensmannsdalen. Her, nær Holtaplassen, stoppet retten på to steder.

Bilspor på et fotografi som er levert inn av et vitne og spor i snøen som aktor Borgen beskriver som «slepespor» gjør at politiet mener å ha funnet det sannsynlige dumpestedet i Skienselva.

- Men den nøyaktige plasseringen er ikke avgjørende for skyldspørsmålet, sier Borgen til NTB.

- Jeg forstår at han gir uttrykk for problemer med bevisførselen om stedet. Politiet har for eksempel også funnet røde lakkrester der som beviselig ikke stammer fra Hoseins bil, påpeker John Christian Elden.

Flytende i vannkanten et par hundre meter lenger ned i Skienselva, ble det funnet en pute som Gry Hoseins mor har sagt er lik en pute hun ga til Gry midt på 90-tallet. Torsdag fikk retten se stedet der puten ble funnet.

Hosein sa i sin forklaring at puten var med da de flyttet til Israel, men at den ble liggende igjen da paret flyttet tilbake til Norge. Han hevdet at han har bedt om at dette blir undersøkt, noe politiet ikke skal ha fulgt opp.

Funnstedet

Ved elvepromenaden i Porsgrunn, nær restauranten Promenaden, ble Gry Hosein funnet flytende med hodet ned og kåpen over hodet 6. mars i fjor.

Retten fikk se funnstedet torsdag, før minibussen kjørte forbi hjemmet til Grys mor og hjemmet til Gamal og Gry Hosein.

I morgen fortsetter rettssaken mot Gamal Hosein med en rekke politivitner. Retten skal blant annet få høre om avhørene av Gamal Hosein, vitneopptak i Israel og telefonbruk.

(NTB-Jon Even Andersen)

<B>TILBAKE:</B> Drapstiltalte Gamal Hosein var i dag tilbake i Faresgrillen på Falkum i Skien, der påtalemyndigheten mener at han kvalte sin kone Gry lørdag 13. januar i fjor. Her fotografert sammen med forsvarer John Cristian Elden og Karen Forbrigd. <br>Foto: Morten Holm / SCANPIX
<B>PÅ VEI INN: </B>Gamal Hosein på vei inn på Faresgrillen under Skien og Porsgrunn tingretts befaring i dag. <br>Foto: Morten Holm / SCANPIX