FRIKJENT: Amanda Knox uttalte seg etter at hun ble frikjent for drapet på venninna Meredith Kerchner. Her står hun sammen med forloveden Colin Sutherland og mamma Edda Mellas.  Foto: Stephen Brashear/Getty Images/AFP
FRIKJENT: Amanda Knox uttalte seg etter at hun ble frikjent for drapet på venninna Meredith Kerchner. Her står hun sammen med forloveden Colin Sutherland og mamma Edda Mellas. Foto: Stephen Brashear/Getty Images/AFPVis mer

Preget Knox møtte pressen: - Hun var min venn og fortjente så mye bedre

Drapsdom opphevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amanda Knox (28) ble fredag kveld frifunnet for drapet på venninna Meredith Kercher som ble funnet brutalt drept i november 2007.

I natt møtte Knox pressen etter at en italiensk domstol hadde opphevet dommen mot Knox og ekskjæresten Raffaele Sollecito.

- Hun (Kercher) var min venn.. hun fortjente så mye bedre, sier Knox.

- Reddet livet Knox var tydelig preget da hun møtte pressen utenfor foreldrenes hjem i Seattle. Knox sto sammen med forloveden Colin Sutherland.

- Jeg er så takknemlig for det som har skjedd. For all støtten jeg har fått, både familie, venner og fremmede. Dere reddet livet mitt. Jeg er så glad for å ha fått livet mitt tilbake, sier Knox.

Britiske Kerchner ble funnet halvnaken og med strupen skåret over i 2007, i et hus hun delte med Knox i Perugia sentralt i Italia. Rettsmedisinere fant i alt 47 knivstikk på kroppen hennes.

Knox og Sollecito ble funnet skyldige i to ulike rettssaker, først i desember 2009 og senere i januar 2014.

Overrasket Drapsofferets mor, Arline Kercher, sier at hun er overrasket og sjokkert over frifinnelsen av Knox.

- Jeg er noe overrasket og svært sjokkert, sier hun i en kommentar til nyheten. — De er funnet skyldige to ganger, så det er ganske underlig at dette blir endret nå, sier hun, ifølge NTB.

Knox ble egentlig dømt til 28 år og seks måneders fengsel for drapet. Ekskjæresten Raffaele Sollecito dømt til 25 år. Fredag opphevet italiensk høyesterett dommene og de to er dermed fri.

MØTTE PRESSEN: Amanda Knox. Foto:  REUTERS/Jason Redmond
MØTTE PRESSEN: Amanda Knox. Foto: REUTERS/Jason Redmond Vis mer