Preket i 36 timer

I kveld kunne menigheten endelig hvile ørene etter prestens verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chris Sterry (46) må være alle konfirmanters mareritt. Den engelske presten holdt en preken om Det gamle testamentet fra klokka 06.30 fredag til i kveld klokka 18.30 lokal tid. Han knuste den forrige verdensrekorden på 27 timer og 30 minutter. Dermed kan Sterry skryte av å ha holdt verdens lengste tale uten manuskript.

- Dette blir en vanlig preken, så jeg håper de som har møtt opp lærer noe. Jeg har tidligere forelest om det gamle testamentet, og jeg gleder meg til å preke om en av mine store lidenskaper, sa Sterry før rekordforsøket.

Pottebesøk underveis

Over 100 personer var til stede da han brøt den gamle rekorden i dag tidlig. Hver gang publikum merket at han holdt på å døse av, begynte de å hoie og skrike for å hjelpe den slitne presten. Han helte innpå med koffein-drikke mot trøttheten og appelsinjuice og sugedrops mot sår hals. Ifølge reglene får han ikke gjenta seg selv eller prate tull, melder nyhetsbyrået AP.

Kun hver åttende time fikk 46-åringen et kvarters pause. Derfor ba han menigheten vennlig om å snu seg bort hver gang naturen krevde sitt. To dommere jobbet fire timers skift med å overvåke rekordforsøket.

Bondevik ikke imponert

- Det er utrolig hva folk gjør for å komme i Guinness rekordbok, humrer Møre-biskop Odd Bondevik.

Han hørte om rekordforsøket på forhånd, men er lite imponert.

- Poenget med en preken er å kommunisere med folk, ikke å prate dem i søvn. Den lengste prekenen jeg har hørt var rundt 40 minutter, og selv preker jeg sjelden over halvtimen, sier Bondevik til Dagbladet.no.

Han understreker at han likevel ikke ville gått tom for ting å prate om hvis det var han som skulle preke om det gamle testamentet i 36 timer.

- Men det er det altså ingen seriøs prest som forsøker på, avslutter han.

MUNNDIARE: Presten i Whalley i Lancashire håper rekordforsøket vil skaffe 26000 kroner til kirkekassa.<P>