Premiair-aksjon på Gardermoen

85 streikende kabinansatte var i dag tidlig i aksjon på Gardermoen, der et Premiair-fly ventet på å fly feriereisende til Larnaca.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er 85 stykker som er på plass utenfor og informerer passasjerene og deler ut løpesedler, forteller nestlederen i Kabinforeningen, Torbjørn Meland til NTB.

- Det er et Premiair-fly som skal brukes, og da er det bemannet med uorganiserte danske og svenske ansatte på mellomledernivå, sier han.

Meland sier at de streikende får mye sympati fra de reisende, som har forståelse for at 20 timers arbeidsdag er for lenge, og 45 timers arbeidsuke likeså.

- Vi ønsker jo ikke å ramme usyldige tredjepersoner, så vi ønsker dem god ferie og sier vi håper vi kan hente dem igjen om en uke eller to, sier Meland.

Larnaca-flyet er det eneste Premiair-flyet som går fra fra Gardermoen mandag. En tidligere avgang var med et innleid fly fra et annet flyselskap.

Søndag blokkerte de streikende innsjekkingsskranken på Gardermoen, men etter gjentatte anmodninger om å trekke ut, flyttet de ut på fortauet utenfor terminalbygget der de fortsatte markeringen.

(NTB)